NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Helft Nederlanders wil niet extra betalen voor duurzame optie

24 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
duurzaamheid prijskaartje huis 1127

47 procent van de Nederlanders is niet bereid te kiezen voor de duurzame optie als ze daarmee voor hun vaste lasten meer geld kwijt zijn dan de niet-duurzame optie. Wel is een kwart bereid iets meer neer te leggen voor bijvoorbeeld een duurzame verzekeraar, energiemaatschappij of provider. Dat blijkt uit de jaarlijkse Vaste Lasten Index van Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

28 procent van de mensen geeft aan bereid te zijn om maandelijks meer neer te leggen bij hun vaste lasten om te verduurzamen. Driekwart van de groep is bereid maximaal 30 euro per maand extra te betalen. De jongere generatie geeft vaker aan extra te willen betalen dan de 30-plusser. Tot nu toe is groene energie de meest populaire verduurzaming.

De Vaste Lasten Index (mede gebaseerd op onderzoek onder 2000 mensen) laat de ontwikkelingen zien rond de vaste lasten van Nederlanders, toegespitst op demografische kenmerken, zoals inkomensgroep, leeftijd en of men werkt of niet. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!