Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Helft Nederlanders wil mondkapjes in openbare ruimte

27 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
mondkapjes 1127
Ruim de helft van de Nederlanders (55 procent) vindt dat het verplicht moet worden om mondkapjes te dragen in alle openbare ruimtes. Dat blijkt uit de wekelijkse opiniepeiling van onderzoeker Maurice de Hond.
Vooral kiezers van CDA en PvdA (bijna 65 procent) zijn voor de mondkapjesplicht. Mensen die op Forum voor Democratie stemmen is 40 procent voor een dergelijke plicht en bij de PVV gaat het om 36 procent.
Een minder, zo'n 41 procent, vindt dat bepaalde versoepelingen van de coronamaatregelen moeten worden teruggedraaid. Ruim de helft van de achterban van CDA, ChristenUnie, GroenLinks, SP en 50PLUS wil dat de versoepelingen van de coronamaatregelenen ongedaan wordt gemaakt. Ruim de helft van de stemmers van PVV en FVD vindt dat er juist aan vastgehouden moet worden.

Positieve testen

Volgens De Hond overschat meer dan de helft van de Nederlanders het aandeel besmette personen die bij coronatesten worden ontdekt. De helft (45 procent) geeft aan dat ze denken dat minder dan 2 procent positief wordt getest. Een op de tien ondervraagden denkt dat dit boven de 10 procent ligt.
EenVandaag meldde vrijdag dat twee op de drie mensen voor invoering zijn van een mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes, als het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Het tv-programma baseerde dat op een peiling onder 24.000 leden van het eigen opiniepanel. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!