Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Helft Nederlanders vindt gasloos onverstandig'

11-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gasfornuis gas 930x520
Bijna de helft van de Nederlanders vindt het onverstandig om heel Nederland af te koppelen van het gas. Dat blijkt althans uit een peiling van Maurice de Hond. Gemiddeld 46 procent vindt het geen goed idee, maar de meningen zijn erg verdeeld. Van de kiezers van VVD, PVV en Forum voor Democratie vindt een meerderheid (60 tot 63 procent) het onverstandig, van GroenLinks en Partij voor de Dieren juist een heel kleine minderheid (respectievelijk 10 en 23 procent).

'Wiebes houdt zich niet aan afspraken'

Het besluit van VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken) om even te wachten met het verstevigen van 1600 beschadigde huizen in het aardbevingsgebied, kan alleen rekenen op bijval van VVD-kiezers: van hen toont 81 procent begrip voor die opstelling. Bij de overige partijen, ook de coalitiegenoten, is dat begrip een stuk minder. Veel Groningers vinden dat Wiebes eerder gemaakte afspraken verbreekt.

Eén derde liberalen vindt dat Groningers overdrijven

Van de VVD-kiezers vindt 33 procent dat de Groningers de aardbevingsproblemen overdrijven. Bij alle andere partijen ligt dat percentage veel lager. De liberale achterban neemt ook een afwijkende positie in bij de vraag of de overheid al heel lang wist dat de gaswinning voor omwonenden een gevaar zou zijn. Van de VVD'ers is 54 procent het daarmee eens, bij D66 is dat 59 procent. Bij de overige partijen is een grote meerderheid (74 tot 91 procent) ervan overtuigd dat de overheid het allang wist.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

simon55
simon5511 jun. 2018 - 15:09

Laten die 33 % VVD kiezers dan in Groningen gaan wonen, met hun gewauwel !!!

jantom
jantom11 jun. 2018 - 14:19

wie beter dan de NAM weet dat bij gaswinning de bodem zal inklinken en ook trillingen/bevingen van de bodem zal bewerkstelligen! En zodra dat dan gebeurd is neemt de NAM zijn verantwoordelijkheid onvoldoende. Er is ontzettend veel verdiend aan het aardgas van Groningen maar een bedrijf als de NAM wil kennelijk de te verwachten financiële nadelen niet voor eigen rekening nemen. Dat gaat de Overheid "dus" doen en dat gaat weer ten koste van alle Nederlanders.... kapitalisme is smerig

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!