Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Helft Nederlanders verzot op vuurwerkverbod

5 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
vuurwerk 1127

De helft van de Nederlands is voorstander voor een algemeen vuurwerkverbod voor particulieren. Zij willen de jaarwisseling een stuk rustiger vieren. 45 procent is tegen. Hen komt een knallend nieuwjaar erg gelegen. Aan het onderzoek in opdracht van binnenlands bestuur deden bijna 2000 mensen mee.

Kiezers van het CDA en Forum voor Democratie blijken duidelijk tegen een algemeen vuurwerkverbod te zijn. Kiezers van VVD en 50Plus zijn verdeeld, en kiezers van overige partijen vinden een vuurwerkverbod erg fijn.

Strengere handhaving

Sinds vorig jaar kan strengere handhaving van de afsteektijden en verbod op illegaal vuurwerk op meer steun rekenen. Acht van de tien Nederlanders zou voor een strengere handhaving van het verbod op illegaal vuurwerk tekenen. Twee derde ziet het liefst dat de handhaving van afsteektijden strenger wordt gehandhaafd.

Bedreiging hulpverleners

Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders een minder intensieve handhaving ervaren. Meer dan driekwart van de Nederlanders vindt dat het vuurwerkverbod moet gelden in wijken waarin de politie en hulpverleners worden bedreigd. Dat moet zorgen voor minder gevaren. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!