Kassa

Helft Nederlanders overweegt refurbished smartphone

20-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
295 keer bekeken
  •  
samsung smartphone apps 930x520
Het Keurmerk Refurbished heeft sinds de introductie van het keurmerk de belangstelling voor gereviseerde smartphones in 2019 aanzienlijk versterkt. Meer dan de helft van de Nederlanders overweegt een refurbished smartphone te kopen. 
Sinds de introductie, minder dan een jaar geleden, is al zes procent van de verkochte iPhones refurbished. In totaal werden ruim 500.000 refurbished apparaten, waarvan 370.000 smartphones, verkocht in 2019. Daarnaast werden er 64.000 refurbished iPads, 62.000 MacBooks en zo'n 6.500 computers verkocht.

Positief over Keurmerk Refurbished

Consumenten zijn over het algemeen positief over refurbished en bijzonder positief over Keurmerk Refurbished. Een onderzoek, uitgevoerd door BigSpark onder 3000 respondenten, laat zien dat niet alleen de goedkopere prijs ervoor zorgt dat mensen voor refurbished kiezen, maar ook de zekerheid die het Keurmerk Refurbished - met 24 maanden garantie - biedt. Apparaten met dit keurmerk worden gecontroleerd op tal van technische punten. Deze kwaliteitscontroles staan onder toezicht van het onafhankelijke certificatie-instituut TüV. Sinds maart 2019 - toen het Keurmerk werd geïntroduceerd - is het aantal consumenten dat een refurbished smartphone overweegt verdubbeld.

CO2-uitstoot in overweging

Duurzaamheid is voor consumenten ook een belangrijke overweging in de aanschaf van een refurbished smartphone. Keurmerkbedrijven en Techniek Nederland vinden dat de overheid meer kan doen om refurbished apparaten als smartphones aantrekkelijker te maken voor consumenten. Zo zou het schrappen van de thuiskopieheffing en de introductie van een laag btw-tarief daarbij het noodzakelijke zetje geven.
Bron: Techniek Nederland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!