Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Helft Nederlanders maakt ruzie om thermostaat

17 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
thermostaat temperatuur 1127
Maar liefst 48 procent van de Nederlandse koppels heeft het weleens aan de stok met elkaar over de verwarming. Vier op de tien partners maken afspraken met elkaar over de temperatuur in huis. Dit blijkt uit onderzoek van Offerteadviseur onder 1.068 Nederlanders
Ondanks de grote groep van veertig procent die afspraken met elkaar maakt over de temperatuur, heeft iets meer dan de helft daarvan (21 procent) daar lak aan. Zij zetten de thermostaat ongemerkt hoger. Hiertoe zijn vrouwen vaker geneigd (26 procent) dan mannen (zeventien procent).

Dikke trui

De meest voorkomende oplossing voor de huisproblematiek blijkt de wollen trui. Bijna twee op de drie mensen zegt liever een dikke trui aan te doen dan de thermostaat hoger te zetten. De neiging van mensen om zich warmer te kleden of lekker onder de dekens te kruipen, betekent volgens Ibrahim Agdere van OfferteAdviseur dat men het belangrijk vindt dat het thuis niet te warm is.

Milieu

Andere afwegingen die een rol spelen zijn ecologisch en financieel van aard. 64 procent zegt de verwarming weleens lager te zetten om te besparen op de rekening. Ook uit aandacht voor het milieu wordt de temperatuur binnenshuis lager gehouden. 54 procent geeft aan dit om deze reden te doen.

Besparen

Volgens Agdere kan een graad lager instellen van de thermostaat een besparing opleveren van gemiddeld tachtig euro per jaar. Ook kan het geld opleveren om de temperatuur al te verminderen voor het slapen gaan. Daarnaast behoren een slimme thermostaat en betere isolatie eveneens tot de bespaaropties, aldus Agdere.
Bron: OfferteAdviseur

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!