Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Helft Nederlanders betaalt voor online videodiensten

13 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Netflix-930x520
Bijna de helft van de Nederlanders van achttien jaar of ouder betaalt wel eens om naar films of series te kijken via een internetdienst, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker GfK. Dat gebeurt vooral via abonnementen op videodiensten als Netflix of Videoland, maar ook via losse verkoop.
Meer kijkers
Onlinevideo vervangt traditioneel tv kijken slechts voor een deel, maar zorgt er vooral voor dat er meer wordt gekeken. Jongeren van achttien tot 34 jaar bekijken dagelijks drie uur en veertig minuten online naar video. 55-plussers komen tot veertig minuten per dag.
Diensten voor het kiezen
Van de mensen met een abonnement op een videodienst heeft 31 procent zelfs een abonnement op meerdere diensten. Voor kabelaars kunnen de onlinevideodiensten een bedreiging vormen. Twee van de vijf mensen met een abonnement op een videodienst versoberden het pakket dat werd afgenomen bij de kabelaar. Bij mensen zonder abonnement op een videodienst is dat 15 procent. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar