Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Helft Nederlanders bereid data te delen met verzekeraar

21-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_verzekering
Eén op de drie Nederlanders registreert activiteiten en gezondheidsdata met apps of wearables. Consumenten staan open om deze data te delen met hun zorgverzekeraars, werkgever of commerciële organisaties. Dit blijkt uit cijfers van de Smart Health Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders. 
Delen van data in ruil voor korting
De helft van de Nederlanders (45%) is bereid om gezondheidsdata te delen met zorgverzekeraars als daar korting op de zorgpremie tegenover staat. Ze willen de gegevens die zij registreren met apps of wearables (zoals aantal stappen, gewicht of bloeddruk) ter beschikking stellen. Vooral onder 18 tot 35 jarigen (59%) en Nederlanders met een laag inkomen (51%) is het draagvlak groot.
De resultaten uit het persbericht komen uit de Smart Health Monitor en zijn tot stand gekomen door een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij bijna 6.000 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld. 
Meer lezen over dit onderzoek? Klik hier !
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

tijger1
tijger110 mei 2016 - 17:19

Maar als mensen denken dat ze "korting" krijgen, gooien ze alle privacy overboord. En de ING bood geen korting aan de klanten, maar zou alleen zelf verdienen.:-))

Seknotje
Seknotje21 apr. 2016 - 18:39

Ben ik vol op tegen vooral de ouderen en de chronisch zieken die niet zo gezond zijn moeten dan weer het meeste betalen en die betalen al zo veel.  Nog even en we hebben een chip onder onze huid en alles wordt geregistreerd en aangepast. Waar blijft onze privacy. Dat de artsen het delen okay maar verder moeten we toch echt niet willen gaan. 

hehahi
hehahi21 apr. 2016 - 13:50

Hoe betrouwbaar is dit onderzoek? Nederlanders zijn niet zo happig op het delen van persoonlijke data. Ik herinner mij de ING die plannen had om betaalgegevens te koppelen aan bedrijven ING wil bedrijven inzicht geven in betalingsdata klanten - See more at: http://www.adformatie.nl/nieuws/update-ing-wil-bedrijven-inzicht-geven-betalingsdata-klanten#sthash.LTNpsFDb.dpuf Plan is na golf van kritiek meteen weer ingetrokken!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!