Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Helft huishoudens heeft een tablet

12-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tablet_design_06.jpg
Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens (51 procent) bezit inmiddels minstens een tablet. Dat zijn in totaal zo'n 3,8 miljoen huishoudens, 9 procentpunt meer dan een halfjaar eerder. Dat meldde Telecompaper woensdag op basis van onderzoek dat deze marktonderzoeker deed in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar onder 6600 consumenten.
Aanschaf tablet
Van de consumenten die geen tablet hadden, zei 19 procent van plan te zijn er binnen een halfjaar een te kopen. Uit onderzoek 6 maanden geleden kwam eenzelfde percentage uit de bus, en de helft daarvan heeft er daadwerkelijk ook een gekocht.
iPad
De iPad van het Amerikaanse Apple is nog altijd de populairste tablet. Het marktaandeel van Apple is al verscheidene kwartalen stabiel. Het aandeel op de Nederlands tabletmarkt van het Zuid-Koreaanse Samsung, Apple's voornaamste concurrent, groeit daarentegen.
Activiteiten
De tablet wordt het vaakst gebruikt om te internetten en games te spelen. Dat laatste doen vrouwen vaker dan mannen, en dat geldt ook voor activiteiten op sociale media.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!