Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Helft elektrische stadsfietsen is verzekerd

08-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
e-bike930x520

Naar schatting is voor 1,9 miljoen e-bikes een verzekering afgesloten, meldt onderzoeksbureau Multiscope. Daarmee is de helft van de elektrische stadsfietsen in Nederland verzekerd. Het bureau ondervroeg duizenden Nederlanders van 18 jaar en ouder voor een grootschalig onderzoek naar elektrische fietsen.

De mensen die een verzekering afsluiten op een elektrische stadsfiets zijn meestal vrouw, 50-plus met een inkomen van twee keer modaal of meer. Deze verzekerden sluiten hun verzekering het vaakst af via de ANWB (20 procent) en daaropvolgend via ENRA, Unigarant en Kingpolis. Een verzekering kost ongeveer 9 euro per maand. Van de hybride fietsen en mountainbikes is een groter aandeel verzekerd (69 procent). Bij elektrische bakfietsen, vouwfietsen en driewielers ligt het percentage verzekerden op 58 procent.

E-bike wel eens gestolen bij 7 procent van de bezitters

Van zeven procent van de bezitters van een elektrische bakfiets, driewieler, stadsfiets, speed pedelec of vouwfiets is hun e-bike wel eens gestolen. In twee procent van de gevallen is zelfs vaker dan één keer een e-bike ontvreemd. Voor de bezitters van een elektrische mountainbike of hybridefiets ligt dit percentage hoger, namelijk op 8 procent. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Uncle Ben
Uncle Ben18 mei 2021 - 20:27

De Blijven Fietsen verzekering met gps tracker wordt de premie verhoogd omdat er zoveel fietsen gestolen worden. Verkoop argument was juist het terugvinden van de gestolen fiets mbv gps tracker. Jammer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!