Kassa

Heineken sleept biermerk Olm voor de rechter

28-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
heineken_reclame_359x210_03.jpg
Heineken heeft een kort geding aangespannen tegen concurrent Olm. De brouwer uit Weesp zou heimelijk fusten van Heineken met het eigen, goedkopere, bier vullen en die aan café's en groothandelbedrijven verkopen. ,,Dit is fraude en inbreuk op het merkenrecht.'' Een woordvoerder van Heineken bevestigde donderdag een artikel hierover in De Telegraaf.
"Een enkele keer voorgekomen"
Directeur Mark Schneider van Olm bestrijdt dat zijn bedrijf de fusten van Heineken structureel met het eigen product vult. Het is hoogstens een enkele keer voorgekomen, omdat door het statiegeldsysteem lege vaten van andere merken weleens bij zijn brouwerij terechtkomen, lichtte hij toe. ,,Andersom gebeurt dit ook. Heineken vult ook weleens fusten van andere merken met het eigen bier.''
Kort geding
Heineken ontkent dit met kracht en zegt wel degelijk aanwijzingen te hebben dat de kleine bierbrouwer Olm de vaten van Heineken bij herhaling met het eigen bier vult. Op welke schaal dit zou gebeuren, weet Heineken niet. De brouwer hoopt daar in het kort geding dat donderdag 4 augustus dient, duidelijkheid over te krijgen. Als mensen in het café een biertje van Heineken bestellen, moeten ze ook bier van Heineken krijgen en geen goedkoper bier van Olm, vindt de grootste bierproducent van Nederland.
Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de twee biermerken tegenover elkaar staan. Eerder had Heineken al een klacht aan het adres van Olm, omdat het logo van de Weesper brouwer te veel op dat van Heineken leek. Olm verwijderde daarop de rode ster van de eigen etiketten. ,,Heineken wil ons gewoon van de markt hebben'', zei Schneider, die zelf tien jaar voor Heineken werkte. Hij denkt dat de procedure die hij nu aan zijn broek heeft hangen een flinke deuk zal maken in de omzet van zijn kleine, jonge bedrijf.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!