Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Heineken en Budels scoren beste in smaaktest alcoholvrij bier

30-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
flesjes bier 930x520
Heineken 0.0 en Budels malt 0.0% (biologisch) scoren het best in een smaaktest alcoholvrij bier van de Consumentenbond. Bavaria 0.0% original en Warsteiner alkoholfrei eindigen onderaan.
Echt bier
De Consumentenbond liet 41 proefpersonen 10 soorten alcoholvrij bier proeven, waaronder de net gelanceerde Grolsch 0,0%, Jupiler 0,0% en Heineken 0,0. Het panel vond de Heineken en Budel biertjes het meest in de buurt van ‘echt’ bier komen. De hekkensluiters Bavaria en Warsteiner hebben te weinig biersmaak en daarnaast beoordeelden de proevers Bavaria als zuur en Warsteiner als bitter.
Beetje alcohol
Bij het bekijken van de etiketten bleken 4 van de 10 geteste alcoholvrije biertjes toch een beetje alcohol te bevatten. In Nederland gebrouwen biertjes vallen onder de Nederlandse Warenwet en mogen maximaal 0.1% alcohol bevatten. Deze regel geldt niet voor het Belgische Palm, het Tsjechische Budweiser Budvar en de Duitse Erdinger en Warsteiner. De ‘alcoholvrije’ biertjes van deze merken bevatten maximaal 0,5% alcohol.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!