Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Heineken boos op Keineken

01-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
1565767.jpg
Bierbrouwer Heineken heeft het aan de stok gekregen met een Zwitserse club die bier produceert onder de naam Keineken. Een rechtbank in Zwitserland heeft beslag laten leggen op ruim 1200 flessen bier van het merk Keineken. Heineken had juridisch bezwaar aangetekend tegen het Zwitserse gerstenat. Volgens de Nederlandse brouwer pleegt de Zwitserse producent merkinbreuk, omdat beide namen te veel op elkaar lijken.
Het Zwitserse bier is op de markt gebracht door de Vereniging Keineken uit Engelberg, een plaats bij Luzern. Die protesteert daarmee ertegen dat de Nederlandse brouwer door overnames steeds nadrukkelijker aanwezig is op de Zwitserse markt. De naam Keineken staat voor Kein Heineken.
De Zwitserse bierbrouwers menen dat er geen sprake is van merkinbreuk omdat de etiketten totaal verschillen. De consument zal beide merken daarom niet verwarren, denken ze. Uit onderzoek van merkenbureau Shieldmark.Zacco blijkt dat de vereniging op 19 augustus zelfs een eigen Zwitserse merkregistratie heeft aangevraagd voor het merk Keineken. Volgens Bas Kist van Shieldmark.Zacco maakt de Vereniging Keineken in een juridische procedure tegen Heineken geen schijn van kans. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!