Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Heemskerk speurt naar betere bescherming consument

02-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4103534.jpg
Welke wettelijke aanpassingen zijn nodig om consumenten nog beter te beschermen. Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) zet de opties op een rij en legt ze eind mei voor aan de Tweede Kamer.
Hij onderzoekt of het mogelijk is afspraken die telefonisch zijn doorgesproken niet bindend meer te laten zijn, maar contracten die per post of e-mail zijn gewisseld wel. Heemskerk zegde dat de Kamer donderdag toe tijdens een debat over Pretium Telecom. Het bedrijf werd in maart beboet door de Consumentenautoriteit omdat het zich niet hield aan de regels bij het werven van klanten.
De Kamer wil dat ,,bedrijven die keer op keer ellende veroorzaken'' hard worden aangepakt. Heemskerk benadrukte dat hij daarbij wel gebonden is aan regels en procedures die tijd kosten. Hij wil uiterlijk 1 mei van de Consumentenautoriteit weten wat er in de aanpak van Pretium is veranderd sinds de telecomaanbieder is beboet. Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!