Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Heel Nederland doet mee: test je internetsnelheid

  •  
29-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
195x90_internetverbinding_01.jpg
Weet jij hoe snel jouw internetverbinding is? Kun je ongestoord uitzending gemist kijken? Grote bestanden downloaden? Of op meerdere apparaten tegelijkertijd e-mailen en internetbankieren? Test samen met ons de snelheid van je internetverbinding via kassa.vara.nl. Wat voor abonnement heb je? Welke internetsnelheid hoort daarbij? Wat is de praktijk? Wij zijn benieuwd hoe het gesteld is met de internetsnelheid in Nederland. Over een paar weken gaan we daarom praten over de uitslagen van deze test.
Vragen
Technologiedeskundige  Danny Meki? kijkt met ons mee. "Een heleboel mensen weten niet wat voor abonnement ze hebben afgesloten en welke internetsnelheid ze daadwerkelijk halen. Daarom kun je dat nu makkelijk meten op onze website. De gemeten snelheid geeft een indicatie van de snelheid van jouw internetverbinding. Die snelheid is afhankelijk van veel factoren. Hoeveel mensen maken er gebruik van internet op het moment dat je meet? Waar staat de wijkcentrale? Wat voor kabels gebruik je? Hoe oud is je modem? Wie een internetabonnement afsluit is hier meestal niet goed van op de hoogte. Dus test je snelheid en ga in gesprek met je provider of en hoe het beter kan."
Doe mee!
Wie mee wil doen kan de snelheid van zijn internetverbinding testen met laptop, desktop of tablet. Meedoen met je smartphone is uitgesloten. Een bekabelde verbinding (met een kabel van je computer naar je modem) levert de beste resultaten op. Heb je geen verbindingskabeltje, ga dan dicht bij je modem zitten. Let erop dat er op het moment van de test geen andere apparaten gebruik maken van je internetverbinding. Je kunt je snelheid via de link één keer of meerdere keren testen. Hoe vaker je test, hoe betrouwbaarder de uitslagen. De gegevens die we verzamelen worden gebruikt voor het voorbereiden van een item in een volgende uitzending. De gegevens in deze database zijn en blijven eigendom van de redactie en zullen dus niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!