Kassa

Hebben onze hersenen braintraining nodig?

  •  
27-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Het trainen van je brein is razend populair. Braintraining voor de spelcomputer van Nintendo staat bovenaan de top tien van bestverkochte computerspelletjes. Ook op websites als neurocampus.nl kun je de conditie van jouw hersenen op peil houden. Op televisie kun je aan de slag met MAX Geheugentrainer.
Volgens Rudolf Ponds, neuropsycholoog bij de geheugenpoli van het Academisch Ziekenhuis Maastricht, zorgen dit soort spelletjes er vooral voor dat je heel goed bedreven raakt in het spelen van deze spelletjes. Het op deze manier trainen van je hersenen kan er wel voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt, maar in directe zin draagt het niks bij, aldus Ponds.
Brain Training en More Brain Training voor de Nintendo DS spelcomputer zijn twee van de bestverkochte computerspelletjes van dit moment. Bedenker van de spellen is de Japanse dokter Kawashima. Volgens het bedrijf blijkt uit onderzoek dat het goed is om de hersenen op deze manier te activeren, zodat de hersenen in conditie blijven. Het is eigenlijk hetzelfde als naar de sportschool gaan, wil je een gezond en fit lichaam, dan wordt lichaamsbeweging aangeraden.
Volgens Rudolf Ponds is dit echt onzin. Lees verder
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!