Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hebben kinderen toegang tot jeugdhulp?

21-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kindje1_01.jpg
Hebben kinderen toegang tot zorg waarop ze recht hebben nu gemeenten sinds 1 januari verantwoordelijk zijn voor de jeugdhulp? Dat wil de Kinderombudsman graag weten. Hij gaat dit jaar onderzoeken of de zorg en kwaliteit daarvan in de praktijk gewaarborgd is.
,,Het unieke van dit onderzoek is dat kinderen en jongeren uit het hele land worden bevraagd'', stelt Kinderombudsman Marc Dullaert woensdag.
Doel van het onderzoek is om te zien of de kinderen en ouders na 1 januari de toegang tot jeugdhulp weten te vinden en of de hulp en zorg die zij ontvangen voldoende en passend is.
Bezuinigingen
Volgens de ombudsman was het tempo van de decentralisatie en overheveling van taken van de Rijksoverheid naar gemeenten hoog. Daarnaast zijn er bezuinigingen. Dat is reden voor de ombudsman om de vinger aan de pols te houden. De Kinderombudsman doet aanbevelingen aan de Rijksoverheid en gemeenten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!