Heb je thuis last van langzaam internet? Je kunt een aantal dingen doen om de optimale snelheid uit je netwerk te halen! Lukt het je ook met behulp van de meest gangbare tips niet om de problemen zelf op te lossen? Misschien ontvang je dan niet de snelheid die jouw provider belooft. In dat geval is het goed als je weet wat jouw rechten zijn. Dit kun je doen als de snelheid van jouw internet lager uitvalt dan beloofd.
Is je internet thuis erg traag? Weet welke internetsnelheid jou is beloofd! Ga het contract en/of de bevestigingsbrieven na. In het contract hoort te staan welke snelheid jouw provider minimaal moet leveren.
Goed om te weten: De provider werkt in het geval van internetabonnementen met zowel een minimale snelheid als een maximale snelheid. Als je op het contract niet kunt vinden wat de minimale internetsnelheid is die de provider voor jouw abonnementsvorm hoort te leveren, kijk je op de website van de provider. De snelheden kunnen namelijk per type abonnement verschillen. Het internet bij jou thuis moet in elk geval altijd de minimale snelheid halen.
Betaal je meer voor extra snel internet? Dan wil je natuurlijk zeker weten of je de snelheid ontvangt waar je recht op hebt!
Om te controleren welke snelheid je ontvangt, is het nuttig om online een snelheidstest uit te voeren. Vaak vind je die op de website van de provider zelf. Of raadpleeg een vergelijkbare website daarvoor zoals deze: internetten.speedtestcustom.com.
Voor het beste, meest zuivere resultaat maak je gebruik van een vaste, bekabelde verbinding. Als je de test uitvoert terwijl je op de wifi zit, kan de verbinding minder stabiel zijn en minder goed werken. De kans daarop neemt toe naarmate je verder bij de router vandaan zit, met mogelijk slechtere testresultaten tot gevolg.
Als je vermoedt dat je te weinig internet in huis krijgt, test je een week lang op verschillende tijden de internetsnelheid. Noteer na ieder testmoment de datum, het tijdstip en de testresultaten. Vergelijk vervolgens de gemiddelde snelheid. Als het gemiddelde van alle tests lager is dan 70% van de beloofde snelheid, neem dan contact op met je provider.
Misschien heb je nog wifi-versterkers liggen? Gaan deze ook met de tijd mee? Onbedoeld kunnen versterkers het wifi-signaal en de snelheid alleen maar trager maken. Zeker de ‘goedkopere’ opties versturen vaak een zwakker signaal dan dat ze ontvangen.
Daarnaast vragen ze veel van je router waardoor deze nog harder moet werken om alle apparaten in huis verbonden te houden. Is je wifi-versterker zes jaar of ouder? Dan kun je ervan uitgaan dat deze verouderd is en niet meer mee kan met de nieuwste wifi-standaard.
Overweeg je om toch een extra versterker in huis te plaatsen? Let dan goed op de ‘overdrachtssnelheid’. Zorg dat de versterker minimaal de snelheid aankan die jouw aanbieder belooft. Als je versterker een lagere snelheid doorgeeft dan deze ontvangt, zul je nog steeds traag internet ervaren op je apparaten.
Een alternatief is om te kijken naar een Mesh-netwerk. Bij de meeste providers kun je speciale ‘pods’ in huis halen die het bereik van je netwerk kunnen verbreden. In een Mesh-netwerk zijn meerdere routers aan elkaar gekoppeld. Deze vormen samen een netwerk. Als je rondloopt door het huis pakt je telefoon vanzelf de router waar op dat moment de beste verbinding mee is. Zo kun je de snelheid en stabiliteit van je verbinding op meer plekken in huis vergroten. Helaas is dit wel een van de duurdere opties.
Blijf je last houden van internet dat trager is dan waar je recht op hebt? Neem dan contact op met de klantenservice van je internetprovider en probeer samen tot een oplossing te komen. Vermeld welke stappen je zelf al ondernomen hebt en dat je op verschillende tijden en dagen de internetsnelheid hebt gemeten met een online test. Daardoor heb je het vermoeden dat de internetsnelheid lager is dan afgesproken.
Kom je er niet uit met de klantenservice? Schrijf dan een klachtenmail of -brief naar je aanbieder zodat alles zwart-op-wit staat. Vraag ook of de provider binnen een redelijke termijn wil antwoorden. Ga daarbij uit van twee tot drie weken.
Schrijf ook welke vervolgstappen je wilt nemen. Je kunt de geschillencommissie inschakelen of een melding maken bij de ACM, de toezichthouder voor telecom. Op de website van ACM vind je verschillende voorbeeldbrieven zoals deze: Laatste kans om probleem op te lossen met levering internet, tv of telefoon.
Een geschillencommissie kan helpen met het behandelen van jouw klachten. Zij gaan in gesprek met de aanbieder en zoeken uit of je recht hebt op compensatie. Als je klacht gegrond is, kunnen zij je helpen bij een eventuele gang naar de rechter of een uitspraak doen. Voordat je een geschillencommissie inschakelt moet je van tevoren wel een melding hebben gedaan bij de aanbieder.
Bron: ACM, Consumentenbond
De uitgeroepen noodtoestand de 'Estado de Alarma' veranderde Spanje binnen één dag in een politiestaat. Met in het straatbeeld veel zwaarbewapende politie en Guardia Civil.
Toen maar snel weggevlucht, die asociale Nederlanders...
Er waren al 80 mensen gearresteerd die aan het stelen geslagen waren. Dit ging toch echt t.k.v. de mensen. Overal en altijd zijn er. mensen die met een ramp nog eens extra misbruik maken van de situatie.
Daarnaast heeft de regio en de regionale overheid haar teken in deze verwaarloosd en het beschikbare geld ergens anders voor gebruikt. In Valencia heerst volgens mij de PP, de aan Franco gelieerde partij.
Ik begrijp het relaas niet helemaal. Is de hulpverlening niet vroeg genoeg op gang gekomen, omdat de bevolking niet rijk is, of omdat er gewoonweg niet genoeg personeel is bij de catastrofehulp?
Was de catastrofehulp eerder op gang gekomen, als het alleen een villawijk had getroffen?
Men is ook eerst op zoek gegaan naar vermiste mensen wat me heel redelijk lijkt.
Interessant en goed stuk. Spanje is zeker niet perfect. Het inderdaad niet zo'n complete verzorgingsstaat als Nederland. Natuurlijk deels door het lagere BBP per hoofd, maar ook door een andere mentaliteit. In Nederland gaan we er blind vanuit dat de overheid ons altijd uit de penarie helpt. Dit is fijn, maar heeft helaas als keerzijde dat er grote bevolkingsgroepen zijn ontstaan die bewust constant aan het overheidsinfuus zitten.
Er zijn in Nederland honderdduizenen, waarschijnlijk zelfs miljoenen, die niet of nauwelijks werken, terwijl ze gezond (genoeg) zijn om te kunnen werken bijvoorbeeld. Helaas trekt onze top of the line verzorgingsstaat ook veel nieuwe mensen aan die dit idee van aan het infuus hangen wel aanstaat. Of misschien met de beste intenties arriveert, maar al snel de weg van de minste weerstand wordt ingezogen (werken loont relatief weinig ten opzichte van een naar hun maatstaven vaak royale uitkering). In Spanje zie je dit veel en veel minder. Ik heb het idee dat daar iedereen die kan werken gewoon meedoet en werkt (en indien van toepassing intergreert), en dat maakt die samenleving in mijn beleving inclusiever. Niet zi gesegregeerd als Nederland.
Ik woon overigens een deel van het jaar in Spanje, ongeveer een uur van Valencia.
Schreuder: Jij schrijft en ik citeer: Er zijn in Nederland honderdduizenen, waarschijnlijk zelfs miljoenen, die niet of nauwelijks werken, terwijl ze gezond (genoeg) zijn om te kunnen werken
Dat weet jij zeker? Dat kun jij onderbouwen? En dat trekt veel nieuwe mensen aan? Durf je nog net niet te schrijven dat je met nieuwe mensen gewoon asielzoekers bedoelt. Want aangetrokken arbeidsmigranten werken gewoon en worden door werkgevers gewoon uitgebuit!
Volgens mij ben jij een werkgever die net een VVD cursus "onbenullig denken" heeft gevolgd en door belastingontwijking in Spanje verblijft!
Graag feiten aanvoeren ter onderbouwing uw uitspraken zijn gebaseerd op overtuigingen... Overtuigingen zonder baseren op feiten leidt tot conflicten. Ik ga u overtuigen op basis van feiten dat Nederland verregaand niet meer een verzorgingsstaat is. Te beginnen met het AO percentage WIA wetgeving in strijd met mensenrechten. Arme zieken met exact zelfde beperkingen als een rijke krijgen geen uitkering maar hebben wel jaren premie afgedragen Gwvolg verkoop huis of gedwongen verhuizing naar goedkopere woning waardoor in beide gevallen dakloosheid. Toeslagenaffaire en Groninger gas nog niet voldoende om uw ogen te openen. De nieuwe affaire is al weer in de maak WIA beoordelingen in strijd met wet richtlijnen en jurisprudentie en ook mensenrechten.
"Aantrekkingskracht verzorgingsstaat is mythe"
https://www.adviesraadmigratie.nl/actueel/nieuws/2021/03/10/wist-u-dat-...-blog-7
In de VK en de VS hebben ze ook prive scholen. In een liberaal land krijg je al snel een verschil van vermogen en investering. Zoals je weet word het in Nederland na de liberalisatie ook steeds erger.
Er is nog een erfenis uit het Franco-tijdperk:
Zeer conservatieve (of gewoon extreem-rechtse) rechters.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!
Ik weet niet of het aangehaalde artikel uit het Wetboek van strafrecht, dat ik overigens niet kende en in mijn 25-jarige loopbaan als juridisch adviseur in Spanje ook nooit ben tegengekomen, nou zo heel veel bijdraagt aan de analyse van deze ramp. Feit is dat de Spaanse bevolking inderdaad een diep ingeworteld wantrouwen heeft tegen ambtenaren en politici en liever zijn eigen zaakjes buiten de overheid om regelt. En als we het dan toch hebben over het Franco regime: als die na de grote overstroming van 1957 niet besloten hadden om de rivier de Turia uit het centrum van Valencia weg te leiden, dan waren er vandaag geen honderden maar duizenden doden te betreuren geweest.
Nog steeds is de Spaanse bureaucratie de mening toegedaan dat de burger is uitgevonden om de bureaucratie bezig te houden. Als deze houding eindelijk ooit eens zou kunnen worden veranderd, als bv ambtenaren eindelijk niet meer voor het leven zouden worden aangesteld, dan zou er misschien ook voor kunnen worden gezorgd dat hulpverlening vanuit de overheid wat sneller en effectiever zou kunnen worden georganiseerd.