Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Heb ik dat! De ergernis van Bert

1 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hebikdat logo 930
Ditmaal in Heb ik dat! de ergernis van Bert. Bert vindt het ontzettend frustrerend dat je bij een bezoek aan het ziekenhuis geen overzicht krijgt van de kosten. Vaak is het helemaal niet duidelijk wat de prijs van de behandeling is en onder welk eigen risico de kosten vallen. Zo krijgt Bert pas na drie kwartjaar een bericht van de verzekering over de kosten. En gaat een behandeling van 2017 onverwachts van je eigen risico van 2018 af. Maar Bert heeft nu de oplossing bedacht! 
Een simpel, duidelijk bonnetje waar precies op staat wat de behandeling kost, hoeveel eigen risico je nog had, hoeveel je nu nog over hebt en wanneer je de laatste rekening kunt verwachten. Heel alert Bert!

Meer over:

heb ik dat

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

tijger1
tijger13 dec 2018 - 12:38

Wat een onzin verhaal. Ga er maar gewoon van uit dat als je op consult moet nar een ziekenhuis, dat je danje eigen risico kwijt bent. Bevalt dat niet? Dan ga je maar niet. Het is geengarage. 

hdevisser
hdevisser2 dec 2018 - 12:22

 ja het zou mooi zijn  als dat kon . maar het probleem licht bij de ziekenfonsen.   die moeten duidelijk zijn.   heb zelf het gevoel als ik daar heen belt  dat je iemand aan de lijn krijgt die  geen flauw idee heeft waar je het over heb, ze vragen dan wel honderd keer je  verzekerings  nummer . maar een antwoord op je vraag krijg je niet .

hans57
hans571 dec 2018 - 20:11

Klein vraagje  Stel je moet eerst naar de röntgen afdeling,  Daarna een functie test Dan nog even naar het lab voor bloedprikken. Dan het bezoek aan de behandelend arts, Volgens u zou  het ziekenhuis ook bekent moeten zijn met de huidige stand eigenrisico een ook welke vorm van verzekering en bij welke zorgverzekering Wie gaat u nu dit bonnetje geven zo direct na het bezoek aan het ziekenhuis.