Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hbo'ers vinden vaak en snel een baan

12-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
studenten studeren schriften 930x520
Afgestudeerde hbo'ers doen het goed op de arbeidsmarkt. Verreweg de meesten vinden binnen drie maanden een baan en vaak ook op hun niveau. De afgelopen drie jaar daalde de werkloosheid onder hbo'ers flink, blijkt uit de nieuwe HBO-monitor van de Maastricht University.
Tegelijk werken en leren
Vond in 2013 nog 7,3 procent van de hbo'ers geen werk, in 2016 is dat 4,6 procent. Vooral mensen die het hbo in deeltijd volgden of een duale opleiding - tegelijk werken en leren - zijn bijna nooit werkloos: respectievelijk 2,7 procent en 1,1 procent.
Agro en food, economie en sociale studies
De meeste kans op een baan maken hbo'ers in de sector gezondheidszorg, onderwijs en kunst. De werkloosheid is het hoogst onder hbo-afgestudeerden in de sectoren agro en food, economie en sociale studies. Maar toch vinden hbo'ers ook hier vaker een baan dan enkele jaren geleden.
Kwaliteit
De Vereniging Hogescholen is blij. ,,Uit de cijfers blijkt duidelijk dat de kwaliteit van het hbo goed aansluit op de arbeidsmarkt'', zegt Thom de Graaf, voorzitter van de koepelorganisatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!