Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Haven vervangt achteruitrij-piepjes door ruis

17-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hijskraan 930x520
De piepende achteruitrij-alarmen van shovels en hijskranen in het ook 's nachts drukke Amsterdamse havengebied veroorzaken overlast voor inwoners van Zaanstad en Westzaan. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft in overleg met die omwonenden een oplossing voor de geluidshinder bedacht: de piepende alarmen worden vervangen door een ruissignaal. Het project is bekroond met de Gouden Decibel Award, meldt het Havenbedrijf Amsterdam woensdag.
Het havenbedrijf startte een jaar geleden met het project HoorbaarMinder. Doel is om de piepende alarmen van vrachtwagens, shovels, hijskranen en heftrucks te vervangen door een ruissignaal. Op korte afstand van het (achteruit)rijdende materieel is het sissende ruissignaal goed waarneembaar, terwijl op grotere afstand het geluid verdwijnt in de omgevingsruis. Inmiddels zijn er 267 alarmen vervangen bij 29 bedrijven. Uiteindelijk moeten alle alarmen van rijdend materieel in het Amsterdamse havengebied zijn vervangen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!