Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hardnekkige obesitas schijnbaar verklaard

03-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dikke-mensen_07.jpg
Mensen met extreem overgewicht die er maar niet in slagen om op gewicht te blijven nadat ze zijn afgevallen. Het is een bekend probleem, en Maastrichtse onderzoekers denken te weten wat de oorzaak is. In een onderzoek hebben ze de genen van 30 mensen met extreme obesitas met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat bij deze mensen vaker dan verwacht een afwijking zit in een van de genen die bepaalde verbindingen leggen in de hersenen.
Omschakeling
,,Het komt erop neer dat het gaat om mensen die het moeilijk hebben met het schakelen van de ene gewoonte naar de andere'', legt hoogleraar functionele genetica van de Universiteit Maastricht Edwin Mariman uit. ,,Sommige mensen hebben veel meer moeite met het veranderen van oude, vastgeroeste gewoontes zoals veel te veel eten. In ons onderzoek zijn we gestuit op afwijkingen in genen die hier iets mee te maken lijken te hebben.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!