Kassa

Harde aanpak malafide uitzendbureaus

01-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouwen-groot_09.jpg
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil fraude door uitzendbureaus hard aanpakken. Een speciaal team houdt zich daar vanaf donderdag mee bezig. Verder is er een zwarte lijst van verdachte bedrijven en komt er een meldpunt om frauderende uitzendbureaus aan te geven.
Gegevens uitwisselen
Kamp heeft dat woensdag bekendgemaakt. Het speciale team werkt volgens hem intensief samen met onder meer de Belastingdienst, gemeenten en politie. ,,We onderzoeken alle mogelijkheden die er zijn om malafide ondernemers het leven zuur te maken'', aldus Kamp. ,,Waar mogelijk worden bestanden van organisaties gekoppeld en gegevens uitgewisseld, nationaal en internationaal.'' Zo wordt samenwerking gezocht met instanties in onder meer Polen.
3,5 miljoen euro aan boetes
De Arbeidsinspectie deelde vorig jaar 3,5 miljoen euro aan boetes uit aan uitzendbureaus en vergelijkbare bedrijven. Het systeem van certificaten binnen de branche blijkt nog onvoldoende te werken. Bijna net zoveel uitzendbureaus met certificaat als zonder werden bestraft. Eerder is geregeld dat er in 2012 een registratieplicht komt voor uitzendbureaus, met hoge boetes voor wie zich daar niet aan houdt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!