Kassa

'Haperende snelwegcamera's aangepakt'

24-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Snelweg_14.jpg
Er zijn maatregelen genomen om herhaling van een filechaos, zoals in de ochtendspits van 23 juni in Noord-Holland, te voorkomen. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) dinsdag geschreven in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Farshad Bashir. Ze licht in haar schrijven de aard van de maatregelen niet toe.
De chaos ontstond doordat snelwegcamera's, die de veiligheid in de gaten houden, het lieten afweten. Daardoor konden in het gebied op de A1, A4, A9 en A10 de spitsstroken niet open.
Extra files
De storing in de camera's heeft tot extra files geleid, concludeert de bewindsvrouw. ,,Op een gemiddelde werkdag is de filedruk op deze trajecten circa 13.700 voertuigverliesuren'', schetst zij. ,,Door de storing was dit opgelopen naar 25.000.''
'Geen contact met systeem langs weg'
De storing ontstond nadat een medewerker het computersysteem voor de bediening van de camera's onbedoeld had uitgezet. ,,Na de herstart bleek het deel van het systeem in de verkeerscentrale geen contact te krijgen met de systemen langs de weg'', zet Schultz uiteen. ,,Hierdoor is het opstartproces stil komen te liggen. Ook het back-upsysteem in de centrale kreeg geen contact met de systemen buiten.''
De minister schrijft dat de storing is geëvalueerd waarna maatregelen zijn genomen. Die zijn bedoeld ter voorkoming van een nieuwe storing en ook om de impact te beperken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!