Kassa

'Handgels geven lang niet altijd voldoende bescherming'

24-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
handgel 1127
Handgels die bij ingangen van openbare gebouwen staan, voldoen lang niet altijd aan de norm. Het AD heeft een steekproef gehouden en testte 21 gels in verschillende steden die bij een kerk, supermarkt of ander pand stonden. Zeker vijf gels hadden niet het vereiste percentage van 70 procent alcohol om desinfecterend te zijn.
De krant nam de monsters zelf al en liet deze testen door NedLab in Middelharnis. De norm van 70 procent alcohol werd door dertien monsters niet gehaald. Na hantering van een foutmarge bleven er vijf monsters over die absoluut onvoldoende scoorden. Bij een tuincentrum in Brabant bleek de handreiniger alleen water te bevatten en zat in een handgel van een kinderopvang in Breda 2,9 procent alcohol.

Topje van ijsberg

Directeur Willem Struijk van NedLab zegt dat je over het algemeen geen idee hebt wat je op je handen smeert. Hij is bang dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.
Tegen het AD zei Hans Razenberg van branchevereniging NVZ Schoon Hygiënisch Duurzaam dat er veel illegale handgels op de markt zijn. Volgens hem zou je in veel winkels een quotum aan boetes naar binnen kunnen harken als het om handgel gaat. Sommige handgels bevatten geen etiket, aldus Razenberg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

endemion
endemion25 jun. 2020 - 17:47

Is heel kassa een robot (AI) of zo? Schaamteloos om steeds weer zo'n meuk te presenteren! Ben nu toch een eerlijk en menselijk kassa en hou op dit soort meuk de wereld in te slingeren.

gerdae
gerdae24 jun. 2020 - 19:22

Hier heb je dus niets aan als er geen producten  worden genoemd  

dokun
dokun24 jun. 2020 - 13:29

Gewoon zelf een (paar) liter alcohol 80% kopen (5 liter ongeveer €35) dan kun je daar makkelijk zelf een handgel van maken. Ook nog eens veel goedkoper en veiliger doordat je weet dat je alcohol percentage goed is. Op bv YouTube staan filmpjes hoe je zelf eenvoudig handgel kunt maken..

1 Reactie
John1313
John131324 jun. 2020 - 16:51

NEDERLAND ZIET EINDELIJK OOK HET LICHT! Na 1 juli ook OV voor niet-noodzakelijke reizen Nederlanders kunnen na 1 juli gewoon gebruikmaken van het openbaar vervoer.De bezetting blijft niet op 40 procent van de capaciteit steken en mensen mogen ook voor niet-noodzakelijke reizen met de bus, tram of trein, melden ingewijden. https://www.telegraaf.nl/e/438339086/  En natuurlijk kun je gewoon je handgel meenemen/ gebruiken als je dat prettig vindt maar het is niet verplicht. Mond neus bescherming echter wel.

bharmsen
bharmsen24 jun. 2020 - 12:58

Als deze test net zo betrouwbaar zijn als voorheen de haringtesten neem ik deze uitslag niet zo serieus. 

John1313
John131324 jun. 2020 - 12:36

Voortschrijdend inzicht leert dat het virus zich niet via voorwerpen verspreid dus het belang van de handgel is relatief. Net zo goed als de 1,5 afstand onzin is, zeker in de buitenlucht. Maurice de Hond heeft het allemaal onderzocht, kijk op:  https://youtu.be/09oUTG3Q3gs  

2 Reacties
dokun
dokun24 jun. 2020 - 13:30

Tuurlijk noem jij het maar onzin.. #Stoer (maar niet heus)

endemion
endemion25 jun. 2020 - 17:41

Geen bewijs dat coronavirus kan worden verspreid in supermarkt, zegt deze vooraanstaande Duitse viroloogin Buitenland 5 april 2020 15:00 21 Reacties 7,764 Bekeken Er is geen bewijs dat het coronavirus kan worden verspreid in de supermarkt of bij de kapper, zegt een vooraanstaande Duitse viroloog.Professor Hendrik Streeck zei op de Duitse tv dat uit zijn onderzoek is gebleken dat het virus zich minder gemakkelijk verspreidt dan gedacht.Streeck en zijn team deden uitgebreid onderzoek in het huis van een gezin dat besmet raakte met het virus, maar konden nergens sporen van Covid-19 vinden. Vraagtekens “We vonden geen enkel virus op welk oppervlak dan ook,” zei hij in de talkshow Markus Lanz op ZDF. “Niet op mobiele telefoons, kranen of deurklinken.”Zijn team onderzocht zelfs de vacht van de huiskat, maar trof geen sporen van het virus aan.De viroloog zet vraagtekens bij veel aannames achter de lockdownmaatregelen die wereldwijd zijn genomen.In Duitsland gaan er steeds meer stemmen op om mondkapjes in supermarkten verplicht te stellen. Geen bewijs Professor Streeck: “Er is geen bewijs dat je besmet kunt raken in de supermarkt of bij de kapper.”Hij coördineerde de corona-aanpak in één van de zwaarst getroffen gebieden in Duitsland, Noordrijn-Westfalen, en diagnosticeerde duizenden patiënten.Streeck onderzocht patiënt nul, een vrouw die van China naar Duitsland reisde en haar collega’s besmette.De vrouw verbleef in een hotel, at in een restaurant, maar besmette alleen haar collega’s.Drankspelletjes“We weten dus dat eten in een restaurant of werken in een hotel niet verantwoordelijk is voor de besmetting,” zei de viroloog.“Het virus verspreidt zich op een andere manier: het feest in Ischgl, de disco in Berlijn, de voetbalwedstrijd in Bergamo.”Ischgl, een skigebied, zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de verspreiding van het virus vanwege drankspelletjes waarbij mensen uit hetzelfde glas dronken. [Telegraph.co.uk]

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!