Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Handel in illegale afslankproducten opgerold

10-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NVWA 930x520
Bij invallen bij handelaren in illegale afslankproducten zijn onder meer dozen afslankmiddelen, contanten en een Porsche en een Mercedes in beslag genomen. Vier verdachten zijn aangehouden, meldt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Inval NVWA

De verdachten hebben afslankproducten verkocht die vermoedelijk gevaarlijke stoffen bevatten. Op het etiket ontbreekt informatie over de samenstelling van de producten. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA viel maandag binnen in een bedrijfspand en twee woningen in Zuid-Holland. Het onderzoek wordt gedaan onder leiding van het Functioneel Parket.
De NVWA heeft in 2016 en 2017 voor soortgelijke producten met gevaarlijke stoffen een publiekswaarschuwing uitgedaan. Het gaat veelal om om voedingsupplementen waarin het geneesmiddel sibutramine is verwerkt. Het gaat dan om pillen, poeders of bijvoorbeeld thee. Bijverschijnselen zijn voorbeeld duizeligheid of hartklachten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!