Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hamsterwoede in supermarkten houdt aan

18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
supermarkt winkelwagentje 1127
Ondanks een oproep van premier Rutte om dit niet te doen, hamsteren Nederlandse consumenten nog steeds massaal in supermarkten, meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Om die reden worden supermarkten zeker twee keer zo vaak bevoorraad als normaal.
"De rust keert nog niet terug. Dat gaat allicht nog een paar dagen kosten", zegt een CBL-woordvoerder. "Wij zien geen tekenen dat de drukte afneemt of toeneemt."
"In een normale situatie wordt een gemiddelde supermarkt één à twee keer per dag bevoorraad. Nu is dat vier à vijf keer per dag." Volgens de woordvoerder is er sprake van een verdubbeling van het aantal ritten van de bevoorradingsvrachtwagens.

'Asociaal en niet nodig'

Premier Rutte heeft het hamsteren 'asociaal genoemd'. Hij heeft Nederlanders opgeroepen om ermee te stoppen. "Het is niet nodig, er is genoeg in de winkels aanwezig.'

'Voorraad genoeg'

"In een normale situatie wordt een gemiddelde supermarkt één à twee keer per dag bevoorraad. Nu is dat vier à vijf keer per dag." Volgens de CBL-woordvoerder is er sprake van een verdubbeling van het aantal ritten van de bevoorradingsvrachtwagens.

De voorraden in distributiecentra blijven volgens het CBL toereikend. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!