Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Halve wereldreis door nalatigheid reisbureau

  •  
08-02-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
De familie Torken uit Zeewolde ging afgelopen zomer zeilen in Griekenland. Ze zijn in totaal met z'n dertienen. De boten lagen klaar in Lefkas. En de vliegtickets, van Amsterdam naar Lefkas, boekte Suze bij reisbureau Mesker & van Wijk in Breda.
Alleen de tickets komen maar niet, totdat twee dagen voor vertrek, het reisbureau laat weten dat alle vluchten van Amsterdam naar Lefkas vol zitten. Suze krijgt wel een alternatief, maar dat heeft nogal wat consequenties. Voor de heenvlucht moeten ze eerst met de taxi naar Dusseldorf om van daaruit door te vliegen naar Lefkas. En voor de terugvlucht moeten ze vanaf Lefkas eerst met de boot naar Corfu. En na de vlucht Corfu-Luik, met de taxi weer terug naar huis in Zeewolde. Een grote grote omweg dus, veel extra reistijd en -kosten: in totaal € 1298.
Zodra ze terug is uit Griekenland neemt Suze contact op met Mesker & van Wijk, maar de directeur reageert nogal laconiek op haar verzoek om tegemoet te komen in de extra gemaakte kosten. Suze schakelt zelfs een advocaat in, maar als die ook niks bereikt, kan ze nog maar één ding bedenken: De Belbus!
Deze week zit in de Belbus Job Zeedzen, docent Toerisme aan de Internationale Hogeschool Breda. Job vind het "van de gekke, dat je zo'n halve wereldreis door Europa moet maken." Als Job en Suze samen naar het reisbureau in Breda gaan, wacht ze een teleurstelling. Er is niemand aanwezig en telefonisch is Mesker & Van Wijk ook niet bereikbaar.
Vervolgens is vanaf de redactie van Kassa contact gezocht met het reisbureau. Met als resultaat dat de helft van het bedrag inmiddels is overgemaakt. En met de andere helft komt het volgens de directeur van Mesker & Van Wijk "ook wel goed". De Belbus houdt het in de gaten!
U bereikt De Belbus via Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum, maar u kunt ook mailen naar belbus@vara.nl!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!