Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Halfords wordt definitief opgedoekt

05-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
halfords_03.jpg
Halfords maakt definitief geen doorstart. Dat maakten de curatoren van het bedrijf, dat begin oktober failliet ging, bekend. Ruim een week geleden werd de hoop gevestigd op een koper die zich op het laatste moment meldde, maar diens aanbod voldeed niet aan de minimale voorwaarden van de curatoren.
De aanwezige voorraden verkopen
,,Er rest thans geen ander scenario dan de nog aanwezige voorraden uit de winkels te verkopen'', stelden de afhandelaars van het faillissement. Halfords was sinds 1973 te vinden in Nederlandse winkelstraten en telde 130 winkels, waarvan 28 franchisezaken buiten schot blijven.
'Serieus geïnteresseerde partijen'
Een woordvoerder van Halfords kon geen namen noemen van de ,,serieus geïnteresseerde partijen'' waarmee de afgelopen weken is gesproken. ,,Die onderhandelingen vinden in vertrouwelijkheid plaats tussen de curatoren en de potentiële kopers''.
Macintosh
Macintosh, dat bij Halfords bij de verkoop van dat bedrijf medio 2013 nog een lening meegaf van 9,5 miljoen euro, was niet bereikbaar voor commentaar. Macintosh stelde in oktober nog zekerheden te hebben bij de vordering op Halfords. De curatoren beginnen waarschijnlijk op zeer korte termijn met de verkoop van de voorraden, maar of dat genoeg opbrengt om de lening af te lossen zal moeten blijken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!