Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Halfords toch in afgeslankte vorm verder

24-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
halfords_04.jpg
Winkelketen Halfords maakt toch een doorstart in afgeslankte vorm. De franchisenemers van Halfords nemen zeventien van de ruim honderd winkels over van de failliete boedel en mogelijk volgen er meer. Van negen overige filialen worden de voorraden overgenomen. Dit hebben de curatoren dinsdag bekendgemaakt.
De franchisenemers bezaten reeds 28 filialen en hebben dit aantal met deze aankoop verhoogd tot 45 verkooppunten. Daarnaast hebben ze onderdelen van het hoofdkantoor gekocht om vanuit een sterk afgeslankte centrale organisatie de franchiseketen aan te sturen.
Zestig winkels
Naar verwachting zal de nieuwe organisatie werkgelegenheid bieden aan 75 tot 100 voormalige Halfords-medewerkers. Partijen zijn nog in gesprek over de verkoop van nogmaals veertien verkooppunten. Daarmee zou de nieuwe Halfords-organisatie uit bijna zestig winkels bestaan. Naar verwachting komt daar medio volgende maand meer duidelijkheid over.
Failliet
Halfords, bekend van onder meer fietsen en auto-accessoires, ging in oktober failliet. De curatoren hielden aanvankelijk rekening met een doorstart, maar maakten in december bekend dat dit definitief van de baan was. Nu is er alsnog overeenstemming bereikt met de franchisenemers over een herstart van Halfords.
Bij het faillissement telde Halfords nog 536 medewerkers. De keten had zo'n 130 filialen waarvan 28 franchisenemers. De franchisenemers bleven buiten het faillissement.
Halfords scheidde zich in 2013 af van de beursgenoteerde Macintosh Retail Group via een management-buy-out. De winkelketen stond toen al twee jaar in de etalage, maar de verkoop duurde langer dan verwacht.
ANP

Meer over:

halfords, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!