Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Half november Kamerbesluit alternatief Fyra

09-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_fyra_04.jpg
De Tweede Kamer moet voor half november besluiten of de NS verder kan met het alternatief voor de uitgevallen Fyra. De NS heeft een optie genomen op een aantal Traxx-locomotieven, waarover voor die tijd duidelijkheid moet komen omdat de oplossing anders fors duurder gaat worden. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) dinsdag aan de Tweede Kamer.
Op 17 oktober praten de Kamerleden met experts en op 11 november volgt dan waarschijnlijk het Kamerdebat, waardoor het alternatief niet in gevaar zou moeten komen. Veel Kamerleden hebben zich al voorzichtig positief uitgelaten over de door de NS voorgestelde oplossing.
Meer intercity's
Omdat de hogesnelheidstrein Fyra onbetrouwbaar en onveilig was, rijdt deze trein niet meer tussen Amsterdam en België. De NS willen dit gat opvullen met meer intercity's en een betere samenwerking met de Thalys en Eurostar. Daardoor moet de reiziger op het internationale traject meer keuze krijgen, verwacht de NS. ANP

Meer over:

fyra, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!