NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Half miljard voor facelift ov-knooppunt Schiphol

7 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_schiphol

Het Rijk, ProRail, NS, Schiphol en de Vervoerregio Amsterdam steken gezamenlijk een 500 miljoen euro in het vernieuwen en uitbreiden van het trein- en busstation Schiphol. Dat meldt het AD op basis van plannen die de krant heeft ingezien.

Vliegtuigpassagiers en treinreizigers lopen nu nog kriskras door elkaar op Schiphol Plaza, het horeca-plein boven de perrons. Om die passagiers te scheiden wordt een nieuwe aankomsthal met poortjes gerealiseerd. Ook komt er een nieuw busstation met poortjes die een eigen verbinding met de perrons krijgt.

130.000 reizigers

Ook kunnen passagiers in de toekomst direct doorlopen naar de terminals en parkeergarages. De maatregelen moeten de drukte in de aankomsthal ontlasten en de veiligheid in het stationsgebied beter kunnen waarborgen. Het huidige aantal reizigers van 95.000 per dag zal in tien jaar stijgen naar 130.000.

Horeca verplaatst

Bij de verbouwing komt er ook een nieuwe fietsenstalling met 500 plekken en wordt een deel van de horeca- en retailzaken op Schiphol Plaza verwijderd of verplaatst. De verbouwing, die de hal overzichtelijker moet maken, zal in 2022 beginnen en drie jaar later voltooid zijn. Het station blijft in de tussentijd open.

Bron: AD

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!