Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Haken door corona hipper geworden

06-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
Haken breien

Hobbyshop Pipoos ziet een stijging van 10 tot 20 procent aan verkoop van hobbyproducten. Meerdere hobby- en haakwinkels laten weten dat de stijging ook te zien is bij haakspullen. Het aantal leden en likes bij Facebookgroepen als 'Haken, breien en naaien voor beginners', YouTube-kanalen en haaktijdschriften groeit. Een nieuwe generatie wordt aangeboord: jonge vrouwen.

Marloes Wiedijk is ook aan het haken geslagen. Door ziekt een de coronamaatregelen was ze aangewezen op haar huiskamer. Ze verloor in korte tijd vijf dierbaren en is toen begonnen met haken, omdat er veel in haar hoofd speelde.

Concentratie

"Als ik bezig ben met haken, moet ik me daarop concentreren. Het helpt tegen piekeren, dat vind ik heel prettig. Het heeft me ook geholpen met afvallen, want als ik haak, kan ik niet met mijn hand in een zak chips zitten. Het haken heeft me er echt doorheen gesleept", laat Wiedijk weten.

Bron: Trouw/AN

Meer over:

breien, haken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!