Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Haal meer uit je Instagram met deze zeven tips

24-05-2023
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
7813 keer bekeken
  •  
apps smartphone instagram 1127

Instagram wordt volop gebruikt door jong en oud, maar heeft ook functies die je misschien niet meteen snapt als je de app voor het eerst gebruikt. In dit artikel vind je daarom een lijst met tips om jouw Instagramgebruik te optimaliseren.

1- Een verhaal of ‘story’ maken

Als je een bericht post, komt deze in je feed te staan. Maar je hebt ook een optie om iets te posten dat na 24 uur weer verdwijnt. Dit noem je een ‘verhaal’, of ‘story’. Als je op het ‘huis- of home-icoontje’ drukt om naar het overzicht te gaan, zie je bovenin allemaal ronde plaatjes staan. Deze ronde plaatjes zijn de profielfoto’s van de door jouw gevolgde accounts, die iets in hun verhaal hebben gezet. Als je erop drukt, kun je het verhaal bekijken, maar deze verdwijnt na 24 uur weer uit je feed.

Wil je iets delen van een dagje uit, een leuk moment of gewoon iets grappigs? En wil je dit niet op je feed delen? Dan is het leuk om hier een verhaal van te maken.

  • Ga naar het overzicht door op het huis-icoontje te drukken.
  • Druk bovenaan links op jouw eigen foto om iets toe te kunnen voegen.
  • Kies een foto uit je galerij of maak er een met je camera.
  • Vervolgens zijn er bovenin nog opties om filters, plaatjes, muziek, de locatie en andere dingen toe te voegen.
  • Is jouw verhaal klaar? Druk dan linksonder op “Je verhaal” om het te delen met jouw vrienden.

2- Een highlight toevoegen aan je account

Heb je tijdens je vakantie af en toe een verhaal geplaatst en En wil je ze alsnog bij elkaar gebundeld kunnen tonen op je feed? Dan kun je deze toevoegen aan een zogenaamde ‘highlight’. Ga naar je accountoverzicht waar je je eigen feed kan zien (rechterknopje onderin met jouw profielfoto). Tussen je profielfoto en je feed zie je een ‘+’ staan. Door hierop te drukken kun je een highlight maken. Vervolgens kun je alle verhalen selecteren die je wil toevoegen aan hetzelfde highlight. Ga verder en geef je highlight een naam. Je kan vervolgens ook één verhaal kiezen om als omslag weer te geven in je feed. Druk op omslag bewerken om een verhaal te kiezen. Voeg het toe en je volgers kunnen nu de verzameling verhalen blijven kijken op jouw account.

3- Meerdere foto’s als een slide posten

Wil je meer dan één foto plaatsen? Dat kan! Als je onderaan op het middelste plus-icoontje klikt, dan kun je een foto kiezen/maken om te posten. In het midden rechts zijn twee knopjes, een cameraknopje en een knopje met een vierkantje. Druk op het knopje met het vierkantje en selecteer meerdere foto’s uit je galerij. Op deze manier kun je een slide van meerdere foto’s posten.

4- Je feed chronologisch zetten

Sinds een recente update van Instagram krijg je je feed niet meer op chronologische volgorde te zien. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je dit wel weer terug kan zetten als je de app opent. Open de app en druk op het huis-icoontje om naar het overzicht te gaan. Links bovenaan zie je het woord ‘Instagram’ staan, druk hierop en kies de optie ‘Volgend’. Je komt nu op een feed waar alle berichten die worden gepost door de door jouw gevolgde accounts op chronologische volgorde komen te staan. Op deze manier kom je er niet pas na een paar dagen achter dat iemand bijvoorbeeld jarig was.

5- Een feed creëren met enkel jouw favoriete accounts

Wil je in je feed alleen posts zien van jouw favoriete accounts? Dat kun je samenstellen door het volgende te doen. Open de app en druk op het huis-icoontje om naar het overzicht te gaan. Links bovenaan zie je het woord ‘Instagram’ staan, druk hierop en kies de optie ‘Favorieten’. Druk vervolgens rechts bovenaan op het icoontje met de drie sterren waarachter drie lijntjes staan. Hier kun je accounts toevoegen aan jouw favorieten.

6- Krijg een melding wanneer iemand iets post

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Accounts van vrienden, fashion, auto’s, grappige kanalen, nieuws, et cetera. Wil je graag op de hoogte blijven van een bepaalde groep mensen? Dan kun je naast de favorietenlijst ook een melding aanzetten, zodat je op de hoogte wordt gesteld wanneer iemand weer iets heeft gepost.

7- Bericht opslaan en aan een map toevoegen

Kom je een bericht tegen van een leuk account, zoals een leuke grap, een mooie foto, of bijvoorbeeld een handige tutorial? En wil je deze post later terug kunnen zien? Dan kun je het bericht ook opslaan! Kom je het bericht in je feed tegen? Druk dan op het lintje rechts onderaan de post. Je kunt vervolgens een mapje aanmaken en een naam geven, om jouw opgeslagen posts van elkaar te onderscheiden en makkelijk terug te kunnen vinden.

Om later jouw opgeslagen posts te zien ga je naar je profiel door links onderaan op je profielfoto te drukken. Druk vervolgens links bovenaan op de drie streepjes onder elkaar en kies de optie ‘Opgeslagen’. Hier kun je tussen jouw mapjes zoeken naar de post die je nog even terug wilt zien.

Wil je weten meer weten over handige functies op WhatsApp? Bekijk dan ons artikel met tips!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!