Kassa

Grotere kans op korting pensioenen

  •  
24-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen ouderen 930 520
Enkele grote Nederlandse pensioenfondsen waarschuwen voor dreigende pensioenkortingen in de komende jaren. Doordat hun financiële positie afgelopen kwartaal is verslechterd, is de kans op verlaging van de pensioenen van veel Nederlanders in 2020 of 2021 groter geworden. Metaalfonds PME vraagt het kabinet zelfs om een ,,adempauze'' en maatregelen om snijden in de uitkering aan ouderen te voorkomen.
De branche kreeg in de laatste maanden van 2018 flinke klappen als gevolg van de wereldwijd dalende beurskoersen. Daardoor werd eerder herstel de kop in gedrukt. Maar als hun zogeheten beleidsdekkingsgraad niet op tijd op het vereiste niveau van ruim 104 procent zit, moeten de fondsen de pensioenen verlagen. Het gaat om de graadmeter die aangeeft in hoeverre ze aan hun verplichtingen kunnen voldoen. ANP

Meer over:

pensioen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (35)

j.rigtering
j.rigtering3 feb. 2019 - 20:36

Ik denk dat de pensioenfondsen stukjes grond van de NS moeten kopen (krijgen) en dan maar verkopen aan Prorail. Goede (Mark)twerking.

Gerda Geleijnse
Gerda Geleijnse28 jan. 2019 - 16:18

Ik adviseer iedereen zijn pensioen te stoppen. Het is toch een bodemloze put waarin je geld stort voor de rijke elite. Ik hoor van iedereen die een pensioen heeft hoe weinig ze hiervan krijgen. Het is schaamteloos om mensen heel hun leven te laten betalen om vervolgens te zeggen dat er niet genoeg in de pot zit. Laat alle graaiers eens terug betalen wat ze uit de pot gestolen hebben ( o.a. onze regering leiders). Schaamteloos gewoon.

nuisje
nuisje26 jan. 2019 - 15:23

Zo lang wij in dit land niet met zijn alle naar de stembus gaan en de rijke mensen wel zullen we opgescheept blijven met de VVD met als Mark Rutte als de grootste leugenaar van heel Nederland waar hij overigens nog mee wegkomt zullen we dit houden dus nu niet klagen maar in maart je stem laten gelden en op 18 maart de straat op voor een goed pensioen want dit is nog maar het begin je zult zien dat ze de rekening van het klimaatakkoord ook in onze maag gaan splitjes dus kom in actie voor het te laat is en als men niet wil luisteren naar de burger dan moet het maar op de zelfde manier als in Frankrijk.

meywy
meywy26 jan. 2019 - 13:10

De rekenrente moet omhoog dan kan er weer geindexceerd worden De heer Knot houdt dit tegen,die wordt binnenkort vervangen.Srem in iedergeval niet op VVD, CDA, D66, CU.TROUWENS KRIJGT HET PERSONEEL VAN DE PENSIOEN MAATSCHAPPIJEN WEL LOONSVERHOGING, WANT VOLGENS MIJ ETEN ZIJ UIT DE ZELFDE RUIF NOG EVEN DIT PENSIOEN IS ACHTERSTALLIG  SALARIS

wijkjes
wijkjes26 jan. 2019 - 8:29

Eerste pensioenuitkering van dit jaar binnen, bij mij, Horeca en catering en bij mijn man, PMT weer gekort. Is maar paar centen, maar stiekem steeds minder en dat na ruim 40 jaar werken. Schandalig! Benieuwd wat het dan volgend jaar moet worden.

holiday
holiday26 jan. 2019 - 2:22

Ik begrijp niet dat ze praten over dreigende pensioenkortingen, mijn januari 2019 afschrift is al bijna 50 euro gekort ten opzichte van december 2018.Dat is bijna 600 euro per jaar minder, nou maar hopen dat ik 100 wordt, misschien dat ik dan mijn eigen ingestort geld terug heb gekregen.

tenormin
tenormin25 jan. 2019 - 19:49

Ik begrijp dat iedereen zijn eigen sores heeft maar ik vis, met alles, achter het net van toeslag voor huur etc. Omdat ik heel helaas o.a een Pensioen heb van WONEN, á €25,04 per maand. Dat brengt mijn inkomen juist over de top van....wat bruto is toegestaan. Als er toentertijd de mogelijkheid was geweest om het in 1 keer te ontvangen had ik dat natuurlijk gedaan, maar ja, toen kon dat nog niet.  Alle mooi praatjes ten spijt dat we het zo goed hebben, enfin, alle marketing talk: gewoon gezwets. Leugenachtige praatjes. Heb nog nooit zoveel mensen gezien die er werkelijk geen gat meer in zien hoe uit schulden te blijven. Maar zo te lezen lukt dat steeds minder mensen, logisch.

Brandsmurft
Brandsmurft25 jan. 2019 - 19:13

Onze meester leugenaar heeft een verborgen agenda, na de verkiezingen zullen we het meemaken.

luky1951
luky195125 jan. 2019 - 17:10

De pensioenenfondsen hebben 1500 miljard aan gelden, meer dan de minister van financiën in kas heeft. De Nederlandse bank gijzelt de pensioenfonsden, met een geheime rente! Doordat de DNB deze lage rente rekent en niet de werkelijke rente rekent, lijken de pensioenfondsen laag, maar niets is minden waar, zodra een pensioendeskundige dit wil onthullen, word hij door de staatstelevisie (NPO) de mond gesnoerd. Trouwens door onwil van Rutten is het pensioenoverleg mislukt, en maar liegen dat het aan de bonden lag!

Brandsmurft
Brandsmurft25 jan. 2019 - 16:48

Het is inderdaad een politieke keuze, je ziet dat Rutte zich langzaam aan het terug trekken is, Dijkhof wordt naar voren geschoven, Rutte zal na Maart in de EU een pracht functie krijgen waar hij over onze pensioen gelden kan beschikken.Dijkhof die nu overal tegen aan loopt te schoppen is tegen het millieuplan, tegen kinder pardon, is voor de gewone man, de gewone man gaat dus gewoon weer VVD stemmen, als Dijkhof in het zadel zit is er weer een nieuwe Rutte geboren veel beloven, liegen en bedriegen .   

1 Reactie
nokkie
nokkie26 jan. 2019 - 13:31

Ik ben een gewone vrouw en zal never nooit niet op VVD stemmen......en ook niet de regeringskliek die nu aan de macht is.

cees06
cees0625 jan. 2019 - 16:36

Ze praten wel over een korting volgend jaar maar bij mijn ABP pensioen is er deze maand al 14 euro minder uitbetaald. Rara hoe an dit.13 jaar na mijn pensioen nog nooit geindexeerd en dan nu zomaar minder het is schandalig.

WAJJanssen
WAJJanssen25 jan. 2019 - 15:30

De pensioenen zouden van de overheid toestemming krijgen om de vermogensopbouwpercentage van 104% terug te brengen naar 102% dan komt er extra geld vrij voor indexeringen van het pensioen en is er altijd nog een buffer van 2% op de miljarden die er in de pot zitten. Dus het gaat om een politieke keuze.

Brandsmurft
Brandsmurft25 jan. 2019 - 14:48

Wat een leugenachtige dieven bende daar in den Haag net mijn pensioen overzicht binnen en wat blijkt een aantal euro,s eraf van wegen lasten verhoging, dacht toch echt dat ik Pinokio Rutte had horen vertellen dat er lasten verlichting voor iedereen zou komen.En zo worden we weer met zijn allen belogen en bedrogen.

theflyingdoctor
theflyingdoctor25 jan. 2019 - 14:26

Nou weet er alles van, nu voor het 4e jaar loonsverlaging op rij, mijn al hele kleine pensioentjes die ik krijg heeft al verminderd en de verhoging van de AOW €. 21,00 netto valt helemaal weg tegen de verhogingen van diverse premies en BTW verhogingen dus weer meer als € .10,00 per maand er af wat nu de beloofde koopkracht verbetering is voor mij.Interessant want sinds mijn pensionering heb ik nu bijna €. 6800,00 op jaarbasis ingeleverd, en ik denk dat de loonsverlagingen nog niet afgelopen zijn.Om het allemaal bij te benen heb ik al diverse bezuinigingen door moeten voeren, mijn abonnementen op moeten zeggen dus nu weer uitkiezen wat ik nu weer weg moet gaan doen.

vergeergr
vergeergr25 jan. 2019 - 14:25

1 grote dievenbende is het in den haag het enigste wat de bedoeling is om de mensen klein houden ik heb nog nooit zo'n stel schoften in de regering zien zitten dan nu 

1 Reactie
nokkie
nokkie26 jan. 2019 - 13:34

Dan weet u hopelijk nu op wie u volgende keer NIET moet stemmen!

w.vanscheijndel@hetnet.nl
w.vanscheijndel@hetnet.nl25 jan. 2019 - 13:33

Een zorgelijke ontwikkeling, wat betreft de dreigende pensioenkortingen. Misschien kunnen de Europarlementariers bijspringen, die iedere maand extra € 5.000 euro mogen besteden aan overbodige kosten van o.a. kantoorartikelen. Schandalige vertoning van deze zg. volksvergenwoordigers.Schandalig en gewetenloos. Klokkenluiders word de mond gesnoerd, veel geld te halen daar.

Brandsmurft
Brandsmurft25 jan. 2019 - 13:32

Is inderdaad een grote leugen, Rutte weet dat de EU bezig is met een centrale begroting die voor heel EU geldt, de EU zal niet schromen om ook onze pensioen pot hierin mee te nemen en de armere landen dus met onze gespaarde pensioen gelden te helpen.We zitten met zijn allen wel te mopperen maar stem in Maart eens met zijn allen op de ouderen partij, misschien worden ze in den Haag wel wakker. 

nomennescio
nomennescio25 jan. 2019 - 13:30

Vrrvolgvan onderstaande.  Is een overgenomen artikel dus niet van mij.  van 49,3 miljard euro per jaar van die 2.650 miljard euro 53,7 jaar pensioen kunnen genieten. Dan pas zou die pot leeg zijn, wat natuurlijk nooit gebeurd. Dus stop met de fabeltjes dat er voor toekomstige gepensioneerden geen geld zou zijn. Die 2.650 euro hoeft daar immers niet eens voor gebruikt te worden. Uit de rendementen en premie-inkomsten kunnen de pensioenverplichtingen makkelijk betaald worden, zelfs gecorrigeerd voor inflatie. Geld genoeg over voor indexaties.Schaf die hele rekenrente maar afHet stokpaardje en argument voor de zogenaamde dreigende pensioentekorten is de lage rekenrente. Maar, laten we ophouden om in een omgekeerde schijnzekerheid te leven. De Europese Centrale Bank heeft sinds 2008 de rente verlaagd van 4,65 procent naar nul procent. In die acht jaar tijd zijn overheden en de financiële markten verslaafd geraakt aan de lage rente. Zelfs het gerucht alleen al van een minimale stijging van de rente met 0,2 procent zorgt voor paniek op de beurzen. Maar ook overheden, vooral in de zuidelijke landen, moeten er niet aan denken dat de rente ooit weer gaat stijgen.Stop dan ook met die rekenrente voor pensioenen, maar reken met het werkelijke rendement op de pensioenbeleggingen. Rente is passé. Tekenend voor die langdurige verwachte lage rente zijn trouwens de superlage hypotheekrentes die nu al voor 30 jaar vastgelegd worden. Banken zijn echt niet gek. Dus vergeet die hele maatgevende rekenrente voor pensioenen. Het is een drogreden om de mensen zand in de ogen te strooien. Het daadwerkelijke rendement, daar draait het om, en dat is zonder meer solide. Die groei van 490 miljard in 2003 naar 1.450 miljard euro in 2016 heeft dat immers bewezen.Pensioenreserves worden nationale stroppenpotWat zouden de beweegredenen kunnen zijn om de bevolking, tegen alle logische ontwikkelingen in, wijs te maken dat er pensioentekorten dreigen? Een pensioenreserve van 1.450 miljard in 2016 en een te verwachten 2.650 miljard euro in 2041 zijn gigantisch bedragen. Het lijkt er sterk op dat de overheid, onder de bezielende leiding van Brussel, bezig is een nationale stroppenpot te creëren voor toekomstige overheidstekorten. Denk aan het einde van de aardgasinkomsten. Denk ook aan al die flexwerkers, uitzendkrachten en ZZP’ers die niet of nauwelijks pensioen opbouwen. Of wat te denken van een Europees pensioensysteem waar Nederland aan zou moeten bijdragen? We leven immers al in een transferunie en het einde daarvan is nog niet in zicht.Ex-europarlementariër Wortmann-Kool bestuursvoorzitter ABPBovengenoemde theorie is niet zomaar een verzinsel wanneer je kijkt naar de bestuursvoorzitter van het grootste Nederlandse pensioenfonds het ABP. We hebben het over mevrouw Corien Wortmann-Kool. Zij was voor het CDA van 2004 tot 2014 lid van het Europese Parlement. In die hoedanigheid was ze nauw betrokken bij de totstandkoming van wetgeving voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen, hedgefondsen en de Europese toezichthouders. Dat deze mevrouw bestuursvoorzitter is van het ABP geeft te denken. Evenzo haar onheilstijdingen over pensioentekorten, zonder ook maar ooit iets met concrete cijfers te onderbouwen. Heeft mevrouw Wortmann-Kool een dubbele agenda?Overheid deed eerder greep in de pensioenkasDaarbij, was het niet haar partijgenoot ex-premier Ruud Lubbers (CDA) die in de jaren negentig een stevige greep in de pensioenkas deed, à raison van 30 miljard, om het overheidstekort aan te vullen, zonder het ooit terug te storten? Zo gek is die gedachte over een nationale stroppenpot dus niet. Maar het zou wel een ordinaire diefstal zijn, met als slachtoffer de pensioendeelnemers.Dan heb ik ook nog positief nieuws, voor mij tenminste. In het verleden heb ik in Duitsland pensioen opgebouwd. Kreeg vanochtend per post bericht van de Deutsche Rentenversicherung dat mijn Duitse pensioen per 1 juli 2016 met 4,2 procent is verhoogd! Ra, ra hoe kan dat mevrouw Wortmann-Kool? Zijn wij in Nederland dan zo armlastig geworden? Hebben ze in Duitsland misschien andere rekenrentes?Appels met peren vergelijken. Want dat zal uw antwoord wel weer zijn. Stop met die onzin en kom, samen met alle andere pensioenfondsen in opstand tegen de dwingelandij van De Nederlandsche Bank, politiek Den Haag en Brussel. Eis dat er met zuivere rendementen gerekend wordt en niet langer met gefingeerde failliete rekenrentes. U en uw collega’s zitten er voor de belangen van de pensioendeelnemers, niet voor de politiek, niet voor de financiële markten… en ook niet voor de toezichthouders.Pensioen is uitgesteld loon waarvoor betaald is. Het is eigendom van de pensioendeelnemers. Daar hebben anderen vanaf te blijven.

nomennescio
nomennescio25 jan. 2019 - 13:23

De grote pensioenleugen; er dreigen helemaal geen tekortenHet zal niet voor het eerst zijn dat de overheid een greep doet in pensioenkassen27-07-2016, 13:00  Tags: Corien Wortmann-Kool, pensioenDe Nederlandse pensioenfondsen hebben niet genoeg geld meer in kas om aan hun huidige en toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen. De gemiddelde beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde over de laatste 12 maanden, is onder de 100 procent gedoken, meldt De Nederlandsche Bank op 26 juli 2016.Zucht! De laatste jaren gaat er bijna geen maand voorbij of de onheilstijdingen over de pensioenen vliegen je om de oren. Is het niet De Nederlandsche Bank, dan wel de politiek of de directies van de pensioenfondsen, waarbij opvalt dat de bestuursvoorzitter van het ABP, Corien Wortmann-Kool wel erg vaak aan het woord komt, maar daarover straks meer.Dreigende pensioentekorten worden niet onderbouwdWat in die pensioenoekazes opvalt is dat er nooit fatsoenlijk onderbouwd wordt waarom er pensioentekorten zullen optreden. Het blijft bij algemeenheden zoals: de dekkingsgraad is te laag, er is straks te weinig geld in kas om de pensioenen te betalen, het pensioen van jongeren komt in gevaar, meer vergrijzing en minder vergroening enz.Ik volg de pensioenontwikkelingen al jaren en nog geen enkele keer heb ik een begrijpelijk rekenmodel gezien waaruit zou blijken dat er pensioentekorten dreigen. Schijnbaar vraagt daar ook niemand naar. De media nemen braaf de persberichten over zonder naar de achterliggende feiten te vragen. Zelfs al haalt het onderwerp een actualiteitenrubriek dan komen de ‘experts’ niet verder dan bovengenoemde algemeenheden. Vervolgens vragen journalisten niet door. Omroep Max besteedde in ieder geval met het programma Zwarte Zwanen aandacht aan de dubieuze rol van de financiële adviseurs (Goldman Sachs), maar een totaal plaatje over mogelijke pensioentekorten heb ik ook daar gemist. Zal ik dan maar een poging wagen?Enorme vermogensgroei pensioenfondsenWie aandachtig naar het vermogen van de Nederlandse pensioenfondsen kijkt ziet een merkwaardige ontwikkeling. In 2003 was het totale pensioenvermogen 490 miljard euro. Tot 2008 werden de pensioenen praktisch elk jaar geïndexeerd. In 2003 waren er 2,1 miljoen gepensioneerden en waren de dekkingsgraden rond de 140 procent. In 2013 was de pensioenreserve gestegen tot ruim 1.100 miljard euro, ondanks de crisis. Dat is dus meer dan een verdubbeling in tien jaar tijd! Op dit moment is de pensioenreserve gestegen naar 1.450 miljard euro. Een toename van 350 miljard in drie jaar. Dat is een stijging van bijna 32 procent! Het gemiddelde rendement over de afgelopen 13 jaar was 15 procent! U leest het goed. Gemiddeld 15 procent per jaar tussen 2003 en 2016. En tussen 2013 en 2016 was het rendement nog altijd 10,6 procent per jaar. Tóch is er sinds 2008 plotseling sprake van onvoldoende dekkingsgraden en zijn de pensioenen niet meer geïndexeerd. Sterker, ze zijn gekort, met als excuses de crisis.Demografische ontwikkelingen waren in 2003 bekendWat is er tussen 2003 en 2016 gebeurd wat we in 2003 nog niet wisten? De financiële crisis, inderdaad. Maar alle toekomstige demografische ontwikkelingen waren toen ook al bekend. Het is dus raar om de dreigende pensioentekorten op te hangen aan de toenemende vergrijzing. Want met die kennis werd in 2003 met ‘slechts’ 490 miljard in kas gewoon geïndexeerd. Nu, in 2016 hebben we bijna drie keer zoveel aan pensioenreserves als in 2003 en wordt er al acht jaar niet meer geïndexeerd.Pensioenfondsen zijn schathemeltje rijkOp dit moment zijn er 3,1 miljoen gepensioneerden. Over 25 jaar, in 2041, zullen dat er 4,7 miljoen zijn (CBS). We hebben dan de piek van de vergrijzing bereikt, want daarna lopen de cijfers terug. De pensioenuitgaven per jaar zijn 30 miljard euro. Het bedrag aan pensioenpremies is ongeveer hetzelfde, ook 30 miljard euro. Wanneer we uitgaan van de huidige pensioenreserve van 1.450 miljard euro en een gemiddeld beleggingsrendement van 4 procent per jaar, dan levert dat in 25 jaar een aanwas van de pensioenreserve op van eveneens 1.450 miljard euro, plus 750 miljard aan premieafdrachten. Dat is samen 2.200 miljard aan totale inkomsten tot en met 2041.De totale pensioenreserve zou dan, samen met de huidige 1.450 miljard, ruim 3.650 miljard euro zijn in 2041. Het gemiddeld aantal gepensioneerden tussen 2016 en 2041 zal 3,8 miljoen zijn. Het gemiddelde jaarlijks uit te keren pensioenbedrag per gepensioneerde is 10.500 euro, exclusief AOW (CBS). Dat is in 25 jaar 1.000 miljard euro aan pensioenuitgaven.Trekken we die 1.000 miljard af van die 3.650 dan blijft er 2.650 miljard euro over aan pensioenreserves in 2041. Ondanks dat de cijfers niet gecorrigeerd zijn voor inflatie, krijgen we dat geld nooit op! Niets, maar dan ook niets staat indexering van de huidige pensioenen in de weg. Integendeel.Om te illustreren hoeveel geld die pot van 2.650 miljard euro in 2041 is: de dan 4,7 miljoen gepensioneerden zouden met een totale pensioenuitkering

b.k.
b.k.25 jan. 2019 - 13:22

Het is en blijft ons geld en dat vergeet men in den Haag uitgesteld loon waarvoor elke maand werd afgedragen. Het is te gek voor woorden dat het kabinet over de rekenrente gaat er is genoeg. En als de jeugd ook pensioen wil moeten ze in opstand komen tegen de graaiers de werkgevers mensen dwingen om ZZP er te worden en dan geen pensioen op te bouwen. En ook die grote groep die momenteel goed verdienen maar niets afstaan voor een pensioen. Geef het niet de verzekeringen in handen want alles wat geprivatiseerd  word gaat naar de haaien. 

harrybre
harrybre25 jan. 2019 - 13:22

Hoewas het ook alweer met die privé-pensioen voorziening ? U legt – vaak gedwongen gezien de vele besluiten van het ministerie van Sociale Zaken af ca 1964- geld in ( ca 20 a 25% ), waarmee bij uw pensionering u een bepaalde uitkering krijgt tot uw overlijden. – Het pensioenfonds probeert met die ingelegde gelden zoveel mogelijk rendement te maken, doch.. dat valt de laatste jaren fors tegen, gezien de gedaalde rente ( HANDIG voor de gemeenschappelijke = Staatsleningen en.. de eigen hypotheek bijv.) Oftewel: er wordt veel minder “winst” gemaakt met die beleggingen als vroeger gedacht. – Vroeger dacht men, dat de gemiddelde leeftijd zo rond de 72 jaar zou zijn, doch.. dankzij betere voeding, gezondheidszorg enz .. worden we dik ouder( VEEL meer dan die enkele jaartjes later, waarop NU die pensioengerechtigdeleeftijd ingaat). – Ook doen veel meer mensen mee, vrijwillig of onder de nodige wetten vallend, gedwongen. Oftewel: leuk, die grotere pot, maar langer en met meer delen, maar minder vloeit die pot in. €1400 miljard / 14 mln NL-ers over 67-87 levensjaar, dus 20 jaar = € 5.000 per jaar... Schraalhans keukenmeester.De buurjongen heeft mijn oude auto voor € 500 meer verkocht als het hoogste bod van elders. Ik heb hem € 250 fooi gegeven. joch blij. Ja, voor 3 telefoontjes... Diegene, die mijn pensioeninleg beter weet te beleggen als anders, mag ook een extraatje hebben.

aad piraat
aad piraat25 jan. 2019 - 13:14

Eén grote leugen welke is gebaseerd op een papieren pennenstreek nl. de fictieve rekenrente. Met het zelfde gemak waarmee deze rente door de financiële maffia crisis negatief is bijgesteld kan deze, nu er zo hard wordt geroepen dat we uit de crisis zijn, ook weer positief worden bijgesteld. Dat de financiële positie van de fondsen zou zijn verslechterd wordt alleen tegen dit verzonnen getal afgewogen en heeft niets met de werkelijk in kas beschikbare gelden te maken. Des al niet te min zijn we er met zijn allen toch weer fors op vooruit gegaan voor mij persoonlijk netto pensioen € 3, AOW € 2, en salaris van mijn vrouw € 4 omhoog dus we kunnen ondanks alle verhoogde lasten weer een beste deur intrappen. Als het aan mij ligt liefst die van Rutte.   

red1
red125 jan. 2019 - 13:14

Laten ze al dat onroerend  e/d maar eens verkopen en niks naar het buitenland sturen  !! Dan hebben ze weer voor jaren en jaren geld in kas !!!

H. Drenth
H. Drenth25 jan. 2019 - 13:06

Al vanaf 2007 is mijn pensioen bevroren. Nu ook nog korten? ONAANVAARDBAAR!

1 Reactie
elske44
elske4425 jan. 2019 - 13:40

Ik ben vanaf 2009 met pensioen .Alleen maar minder ( ABP) en dat komt mede door allerlei belastingmaatregelen .Zag ik nu ook op mijn betaalspecificatie .Nooit geïndexeerd en 1 keer gekort . 

margad
margad25 jan. 2019 - 13:01

Het zou heel erg fijn zijn als Kassa ook eens zou vermelden (met een pensioen deskundige die geen fake nieuws) dat de lage rekenrente (de laagste in alle ons omringende landen en ingesteld door de regering) dat het volkomen onnodig is de pensioenen niet te indexeren of zelfs te verlagen. De pensioenpotten zijn in de afgelopen 10 jaren steeds gegroeid en nog nooit zo vol geweest. Er zit op dit moment bijna 1400 miljard in. Deze wijsheid is niet van mijzelf maar keer op keer voorgerekend door pensioendeskundigen. 

tenormin
tenormin25 jan. 2019 - 13:00

Fijn, alweer de sigaar. Heb pensioen van de PME, zoals zovelen die in de metaalindustrie gewerkt hebben. Snappen doe ik het niet; al jaren bevroren en nog steeds de dekkingsgraad niet te hebben gehaald. Benieuwd wat de Bobo's als salaris ontvangen.

3 Reacties
harrybre
harrybre25 jan. 2019 - 13:25

Kunt u op de jaarverslagen, gepubliceerd op Internet, zo zien.

opa sas
opa sas25 jan. 2019 - 18:51

ja ik ook maar ook van bouw is beter dam metaal

tenormin
tenormin25 jan. 2019 - 19:36

Ga ik maar niet doen, ik mocht eens boos worden. ;-)

matseat
matseat25 jan. 2019 - 12:52

Een grote criminele bende is het beleggen beleggen en als alles verdampt mogen de gepensioneerden het verlies goed maken.En de zakkenvullers komen niks te kort geloof me maar.

Olly 1
Olly 124 jan. 2019 - 11:55

ja ja en zo verdampt ons pensioen, AOW omhoog en onder de streep weer inleveren. Lekkere pot voor de regering.

1 Reactie
harrybre
harrybre25 jan. 2019 - 13:25

En wat doet die regering ermee ? Net als die voetballertjes, leidjeszingers en acteurs: bij miljoenen privé over de balk gooien of dienstbaar maken op andere gebieden aan de NLe bevolking ?  Als U het toch zo ontzettend veel beter kan, laat uw plannen zien, richt als Thierry Baudet een partij op en toon het in de Tweede kamer. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!