Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote zorgen over inkomensongelijkheid

03-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eurobiljetten_staand_57.jpg
Een meerderheid van de toonaangevende Nederlandse economen maakt zich grote zorgen over de groei van de Nederlandse inkomensongelijkheid. Dat blijkt uit een peiling van economenpanel Me Judice onder 46 economen, schrijft de Volkskrant.
Sociaal evenwicht 
De inkomensongelijkheid vormt volgens de topeconomen een bedreiging voor het sociaal evenwicht. Vooral door uitbundige beloningen in de financiële wereld en in het bedrijfsleven ontstaan grote inkomensverschillen die het evenwicht verstoren, aldus de economen.
'Verontrustend'
Ruim 56 procent noemt de inkomensongelijkheid een verontrustende ontwikkeling. Ruim 18 procent niet. Een grotere meerderheid (63 procent) onderschrijft bovendien de zorg dat technologische vooruitgang de positie van de middenklasse op de arbeidsmarkt zal uithollen. ANP/Volkskrant
Volg jij Kassa al op Facebook? Praat nu mee: W ordt de kloof tussen arm en rijk te groot, of horen inkomensverschillen erbij?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!