Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote winkels mogen op afspraak meer klanten toelaten

16-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
ikea opslag bouwmarkt 1127
Per vandaag mogen de grote winkelketens meer klanten toelaten. Voor winkelen op afspraak gold een maximum van twee klanten per verdieping. Nu wordt de vloeroppervlakte van een winkel meegerekend. Vanaf nu is een klant per 25 vierkante meter welkom. Het maximum is vijftig klanten tegelijk.
Wil je naar een winkel, dan moet je minimaal vier uur van tevoren een afspraak maken. De verruiming van de regels moet het voor grote ketens iets aantrekkelijker om hun deuren weer te openen.

IKEA kampte gisteren met storing in het systeem waarmee klanten een winkelafspraak kunnen maken, vanwege de grote belangstelling.

20 minuten voor bezoek aan Action

Winkelketen Action geeft klanten maximaal 20 minuten de tijd om te winkelen. Een tijdslot reserveren kan alleen online en maximaal twee dagen vooruit. De winkelafspraak geldt voor 1 persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen mee als het echt niet anders kan. Tijdens het winkelbezoek is het niet mogelijk te ruilen of te retourneren. Online bestellen en afhalen van producten blijft bij Action naast winkelen op afspraak mogelijk.
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn niet-essentiële winkels sinds half december op slot. Volgens winkeliersorganisatie INretail kunnen winkels veilig open, met inachtneming van de geldende coronavoorwaarden. Maar een gang naar de rechter om dat voor elkaar te krijgen, haalde vooralsnog niets uit.

Het op afspraak winkelen en de mogelijkheid voor het afhalen van vooraf bestelde producten bieden volgens de winkelbedrijven onvoldoende soelaas om de omzetverliezen op te vangen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!