Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Grote verschillen premies woonverzekeringen'

03-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis_verbouwing_bouwen.jpeg
Het vergelijken van opstal- en inboedelverzekeringen loont zeker de moeite. De verschillen tussen de duurste en goedkoopste aanbieder kunnen oplopen tot meer dan 200 procent, met uitschieters naar zelfs 800 procent. Dit is de belangrijkste conclusie uit de maandag verschenen Research Special Woonverzekeringen van onderzoeksinstituut MoneyView.
Het komt voor dat dezelfde verzekeraar in de ene situatie de laagste premie biedt, maar in een iets andere situatie de duurste is. Om die reden zou er voor iedere klant een aparte vergelijking van producten moet komen, aldus het onderzoeksinstituut.
MoneyView vergeleek de premies van de inboedel- en opstalverzekeringen met die van twee jaar geleden. Daaruit blijkt dat de tarieven van deze verzekeringen gemiddeld zijn gedaald met respectievelijk 7 en 1 procent. De te betalen premies zijn echter in die periode gestegen, met 20 procent voor inboedelverzekeringen en 8 procent voor opstalverzekeringen.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!