Kassa

Grote verschillen in premies uitvaartverzekeringen

07-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1416 keer bekeken
  •  
uitvaart begrafenis crematie 1127
De verschillen in premies bij Nederlandse uitvaartverzekeringen zijn enorm. Dat concludeert vergelijkingssite Uitvaartverzekeringwijzer.net. Volgens de organisatie is de duurste uitvaartverzekering maar liefst 2425 euro duurder dan de goedkoopste.
Ve vergelijkingssite vergeleek zes uitvaartverzekeraars met elkaar. Daarbij ging het uit van een verzekerd bedrag van 7000 euro bij een 35 jarige met een leeftijdsverwachting van 80,5 jaar.

Duizenden euro's

Over de gehele looptijd blijkt verzekeraar GUV het goedkoopst. Die verzekering loopt tot de leeftijd van 65 jaar en kost bij elkaar 5158,80 euro aan premie. Voor EABN, een verzekering die totaal je overlijden loopt, betaal je de meeste premie: zo'n 7583 euro. De maandpremie bij GUV (14,33 euro) is trouwens wél hoger dan bij EABN (13,89 euro).

Minder aanbod

Leon Schouten, die voor Uitvaartverzekeringwijzer.net meewerkte aan het onderzoek, ziet dat het aanbod in dit soort verzekeringen afneemt: “Zeker nu Yarden wordt overgenomen door DELA heeft men steeds minder te kiezen. Dat komt vaak niet ten gunste van de consument.”
Bron: Uitvaartverzekeringwijzer.net
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Kamirado
Kamirado27 dec. 2022 - 20:11

De premie van mijn uitvaartverzekering bij Ardanta (onderdeel van ASR) stijgt per 1-1-2023 met 85%. Kan het zijn dat ASR/Ardanta ouderen ( ik ben 70 jaar) er toe wil dwingen hun uitvaartverzekering op te zeggen door premies exorbitant te verhogen? En mag dat dan zomaar?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!