Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote verschillen in premies uitvaartverzekeringen

07-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1536 keer bekeken
  •  
uitvaart begrafenis crematie 1127
De verschillen in premies bij Nederlandse uitvaartverzekeringen zijn enorm. Dat concludeert vergelijkingssite Uitvaartverzekeringwijzer.net. Volgens de organisatie is de duurste uitvaartverzekering maar liefst 2425 euro duurder dan de goedkoopste.
Ve vergelijkingssite vergeleek zes uitvaartverzekeraars met elkaar. Daarbij ging het uit van een verzekerd bedrag van 7000 euro bij een 35 jarige met een leeftijdsverwachting van 80,5 jaar.

Duizenden euro's

Over de gehele looptijd blijkt verzekeraar GUV het goedkoopst. Die verzekering loopt tot de leeftijd van 65 jaar en kost bij elkaar 5158,80 euro aan premie. Voor EABN, een verzekering die totaal je overlijden loopt, betaal je de meeste premie: zo'n 7583 euro. De maandpremie bij GUV (14,33 euro) is trouwens wél hoger dan bij EABN (13,89 euro).

Minder aanbod

Leon Schouten, die voor Uitvaartverzekeringwijzer.net meewerkte aan het onderzoek, ziet dat het aanbod in dit soort verzekeringen afneemt: “Zeker nu Yarden wordt overgenomen door DELA heeft men steeds minder te kiezen. Dat komt vaak niet ten gunste van de consument.”
Bron: Uitvaartverzekeringwijzer.net
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!