Kassa

Grote verschillen in herstel pensioenfondsen

13-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_pensioen
Meer dan de helft van de pensioenfondsen in Nederland kan de pensioenen inmiddels geheel of gedeeltelijk indexeren. Maar wanneer er wordt gekeken naar aantallen deelnemers dan ligt er voor de meeste mensen nog geen pensioenverhoging in het verschiet. Dat constateert De Nederlandsche Bank (DNB) na een beoordeling van een hele reeks herstelplannen van de fondsen.

Situatie rooskleuriger dan een jaar geleden

De toezichthouder merkt op dat de situatie in de pensioensector rooskleuriger is dan een jaar geleden. Het perspectief op indexatie is verbeterd. Goede rendementen met beleggingen hebben er in 2017 voor gezorgd dat de financiële positie van pensioenfondsen over de hele breedte aanzienlijk is verbeterd, aldus DNB.

Grote verschillen

Toch zijn er grote verschillen. Voor onder meer een aantal van de grootste fondsen is de dreiging van kortingen in 2020 en 2021 nog steeds aanwezig. Zij voldoen wat betreft eigen vermogen nu nog niet aan de minimumgrens. Voor hun herstel zullen ze het, zo blijkt volgens DNB uit de herstelplannen, komende tijd vooral van hun beleggingsresultaten moeten hebben. ANP/DNB
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ppm-spek
ppm-spek13 jun. 2018 - 17:09

meer dan de helft van de pensioenfondsen kan de pensioenen inmiddels geheel of gedeeltelijk indexeren......................!!!!! - waarom doen ze het dan niet   ?????????

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!