Kassa

Grote terugroepactie wasmachines Bosch en Siemens

10-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
739 keer bekeken
  •  
wasmachine terugroepactie bosch siemens 1127
Nieuwe modellen wasmachines van de merken Bosch en Siemens kunnen mogelijk letsel veroorzaken vanwege een beschadigde trommel. BSH Huishoudapparaten BV roept consumenten op te controleren of hun wasmachine onveilig is.
In Nederland vallen sommige modellen wasmachines van Bosch en Siemens  geproduceerd in februari 2019, onder deze veiligheidsactie. Uit kwaliteitscontroles is gebleken dat de verbinding van de binnentrommel beschadigd kan zijn.  Deze verbinding kan losraken bij het centrifugeren. Hierdoor bestaat het risico dat, door de centrifugaalkracht, onderdelen van de wasmachine met hoge snelheid door de wasmachine breken en iemand in de buurt raken. Een woordvoerster meldt dat er geen gevallen van letsel bekend zijn.

Check via speciale website

Consumenten kunnen op de website www.washingmachinesafety.nl controleren of deze terugroepactie van toepassing is op hun wasmachine. Betreffende apparaten worden gratis vervangen door nieuwe wasmachines en bij consumenten thuis geïnstalleerd. Het gaat om de modellen Bosch WAT28320NL, Bosch WAT28461NL, Bosch WAT284B2NL en Siemens WM14T463NL, Siemens WM14T320NL. Alle apparaten hebben het FD-nummer: FD9902.

Advies: minder toeren

Als voorzorgsmaatregel en om risico's te vermijden, vraagt BSH consumenten die een wasmachine hebben waarvoor de terugroepactie geldt, tot maximaal 800 toeren per minuut te centrifugeren, totdat het apparaat is vervangen.
Consumenten die niet zeker weten of deze veiligheidsmaatregel geldt voor hun wasmachine, kunnen kunnen bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1908 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur). Kijk voor meer info op www.washingmachinesafety.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!