Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Grote stijging hulpvragen huiselijk geweld'

20-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geweld930x520
In de eerste vier maanden van dit jaar hebben opvallend veel mensen hulp gezocht vanwege huiselijk geweld. Volgens de organisatie die hulp en advies biedt bij psychische en sociale problemen is het aantal aanvragen ten opzichte van 2015 met 41 procent gestegen. Het ging vooral om mishandeling van kinderen (48 procent) en door een partner (46 procent).
De hulpverleners horen volgens Korrelatie vaak dat mensen niet weten waar ze huiselijk geweld kunnen melden. Ook bellen mensen steeds meer anoniem over een kind in hun omgeving waar ze zich zorgen over maken.
,,Helaas durven nog steeds veel mensen niet te praten over huiselijk geweld: uit schaamte, uit angst voor nog meer geweld of om andere redenen. Er is nu gelukkig meer aandacht voor vanuit de overheid en door het feit dat meer mensen in de media uitkomen voor hun ervaring met huiselijk geweld. Dit kan een verklaring zijn voor het feit dat meer mensen Korrelatie benaderen'', zegt Jean-Pierre van de Ven, als psycholoog verbonden aan de organisatie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!