Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote steden tegen beperken koopzondagen

07-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185511.jpg
De vier grote steden hebben woensdag hun zorgen geuit bij minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken over een wetsvoorstel dat het aantal koopzondagen moet beperken. Dat meldde een woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (economische zaken) woensdag.
De steden keren zich tegen de kabinetsplannen om het aantal koopzondagen te beperken tot twaalf per jaar. Slechts in de meest toeristische gebieden zouden steden op die regel een uitzondering mogen maken.
Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag willen zelf kunnen bepalen hoeveel zondagen per jaar winkels hun deuren mogen openen. Volgens de woordvoerder kosten minder koopzondagen de winkeliers veel omzet. ,,En die is ontzettend belangrijk. Zeker in deze zware economische tijden hebben ondernemers een steun in de rug nodig. Het beperken van koopzondagen is volgens ons het paard achter de wagen spannen.''
Het ministerie van Economische Zaken wijst er in een reactie op dat het uiteindelijk aan de gemeenteraad is om een goede afweging te maken of meer dan twaalf koopzondagen nodig en wenselijk zijn. Inwoners kunnen bovendien bezwaar maken tegen dat raadsbesluit.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!