Kassa

Grote spaarders Icesave zien geld laat terug

14-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
icesafe_03.jpg
Icesaving, de vereniging van grote spaarders die de dupe werden van het omvallen van Icesave, denkt dat het nog zeker tien jaar zal duren voordat ze het volledige spaarbedrag terugkrijgen en dan zonder rente. Dat zei maandag advocaat en verenigingslid Frank van 't Geloof voor de commissie-De Wit.
Icesave was het Nederlandse bijkantoor van de failliete Landsbanki, die geen betalingen doet, maar nog wel rente ontvangt. Op de lange duur kunnen spaarders, die voorrang krijgen voor andere schuldeisers, daardoor toch nog geld verwachten.
Grote spaarders
De grote spaarders, die meer dan 100.000 euro hadden uitstaan bij Icesave, kregen het bedrag boven die grens niet uitgekeerd. Volgens Van 't Geloof leek toenmalig minister Wouter Bos (Financiën) in de Tweede Kamer bereidwillig om op te komen voor de belangen van de grote spaarders, maar werden ze achter de schermen door dezelfde minister tegengewerkt. Volgens Van 't Geloof zou dat blijken uit een brief die Bos schreef aan de IJslandse autoriteiten. Deze brief overhandigde hij ook aan de commissie.
ANP

Meer over:

diginieuws, icesave
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!