Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote prijsverschillen tussen laadpalen in het buitenland

02-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1021 keer bekeken
  •  
opladen laadpaal opel ampera elektrische auto 1127
Je elektrische auto aan de laadpaal hangen: in Nederland en België is het vrij goedkoop, maar in de rest van Europa is dat lang niet altijd het geval. Vooral in Frankrijk, Spanje en Italië moet je goed opletten wat het laden kost. Het blijkt uit een inventarisatie van EV specialist Watture en EV-consumentenplatform elektrischryden.nl
In Nederland kost snelladen tussen de 0,59 en 0,79 euro per kWh. In België, Oostenrijk en Duitsland zijn de tarieven vergelijkbaar. Ook daar betaal je vaak niet meer dan 79 cent per kWh. Beland je in Frankrijk, dan kan de prijs voor snelladen een stuk lager, maar ook een stuk hoger zijn. Tussen de 0,45 en 0,95 euro per kWh.

Per minuut

In Frankrijk kan het ook voorkomen dat je bij een laadpaal per minuut moet betalen. Vooral in de zomer moet je daar op letten: een elektrische auto laadt in de hitte minder snel op.
Ook in Spanje en Italië is het opletten geblazen, schrijft elektrischryden.nl. Daar  kan de prijs zelfs bij één specifieke paal variëren, afhankelijk van je auto en laadpas. 'De situatie zoals we die vroeger met bellen in het buitenland kenden bestaat nu eigenlijk voor elektrisch laden.'

'Maak prijzen eenduidig'

Volgens Elektrischryden is het belangrijk dat de prijzen binnen Europa overzichtelijker worden. "Om draagvlak voor elektrisch rijden te vergroten is meer duidelijke regelgeving nodig", stelt het platform. "Maak prijzen transparant en eenduidig voor alle klanten. Zorg dat makkelijk duidelijk is wat je moet betalen en hoe dat kan: meteen met bankpas, via een app of met welke laadpas."
Bron: Elektrischryden.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!