Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote kloof tussen arm en rijk op de woningmarkt

30-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1375 keer bekeken
  •  
Huis woning
Sinds 2009 is de kloof tussen arm en rijk in grote steden vrijwel niet geslonken. Een huis in de nette Apollobuurt in Amsterdam is vier keer zo duur als een woning in de Bijlmer. Dat meldt De Telegraaf op basis van onderzoek. Ook in Den Haag is het verschil net zo groot.
Gemiddeld kosten de huizen in de Bijlmer 280.000 euro en de huizen in de Apollobuurt 1,1 miljoen euro, blijkt uit cijfers van databureau Calcasa, dat voor geldverstrekkers en hypotheekketens werkt.

Vier keer zo duur

De Bijlmer en de Apollobuurt waren in 2009 ook de goedkoopste en duurste wijken van Amsterdam, maar toen ging het om 145.000 euro en 575.000 euro. Historisch onderzoek laat zien dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste wijken in Amsterdam altijd een factor vier is geweest, zegt Calcasa.
Uit onderzoek blijkt verder dat van de vijftien grootste gemeenten, er negen een duurste wijk hebben waar de gemiddelde huurprijs meer is dan het dubbele van de goedkoopste wijk.
Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!