Kassa

Grote kloof tussen arm en rijk op de woningmarkt

30-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1239 keer bekeken
  •  
Huis woning
Sinds 2009 is de kloof tussen arm en rijk in grote steden vrijwel niet geslonken. Een huis in de nette Apollobuurt in Amsterdam is vier keer zo duur als een woning in de Bijlmer. Dat meldt De Telegraaf op basis van onderzoek. Ook in Den Haag is het verschil net zo groot.
Gemiddeld kosten de huizen in de Bijlmer 280.000 euro en de huizen in de Apollobuurt 1,1 miljoen euro, blijkt uit cijfers van databureau Calcasa, dat voor geldverstrekkers en hypotheekketens werkt.

Vier keer zo duur

De Bijlmer en de Apollobuurt waren in 2009 ook de goedkoopste en duurste wijken van Amsterdam, maar toen ging het om 145.000 euro en 575.000 euro. Historisch onderzoek laat zien dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste wijken in Amsterdam altijd een factor vier is geweest, zegt Calcasa.
Uit onderzoek blijkt verder dat van de vijftien grootste gemeenten, er negen een duurste wijk hebben waar de gemiddelde huurprijs meer is dan het dubbele van de goedkoopste wijk.
Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

sllcapital
sllcapital31 aug. 2021 - 23:54

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Good48
Good4831 aug. 2021 - 5:36

Thanks to this article I can learn more. Expand my knowledge and abilities. Actually the article is very real. https://www.mybalancenow.win/

rinuszwam
rinuszwam30 aug. 2021 - 12:45

Al circa 13 jaar is de VVD met het CDA aan het bewind in Nederland ! De meerderheid van de kiezers hebben dat bepaald , Helaas ook veelal de gewone Burgers !! Nog steeds heerst er onwetendheid t.a.v. de Politieke besluiten waarbij diverse besluiten ten nadelen zijn voor de gewone Burgers ! HET IS TIJD VOOR BEZINNING !! Kies eindelijk eens met meerderheid een Links georiënteerde Partij ! langzaam komen dan af van het schandalig fenomeen ARMOEDE / VOEDSELBANKEN én woonruimte met fatsoenlijke huren !!

2 Reacties
Donuts
Donuts30 aug. 2021 - 13:14

Links? Ik moet er niet aan denken! Brrr. En gelet op de verkiezingsuitslagen van vele jaren, ben ik gelukkig de enige niet.

JannieBoe
JannieBoe30 aug. 2021 - 15:48

Zo is het rinuszwam, het kabinet heeft op vele fronten de plank misgeslagen als het gaat om wonen in Nederland. Te weinig bouw, geen langetermijnvisie, het negeren van trends als het stijgend aantal kleine huishoudens enzovoort. De wantoestanden in de sociale woningbouw zijn helemaal het summum. De Woonbond heeft becijferd dat 'onder tien jaar Rutte de huurprijzen 35% stegen en de sociale sector kromp. In vijf jaar tijd verdwenen er 108.000 sociale huurwoningen bij corporaties.' Desondanks heeft de VVD de verhuurdersheffing nog steeds in haar programma staan. Waardoor de ramp op de sociale woningmarkt alleen nog maar groter wordt. Of dat nou 'rechts' of 'links' is, het is keihard blijven koersen op een ramp op de woningmarkt.

Hanne2021
Hanne202130 aug. 2021 - 10:28

Alles gaat kapot aan dit verrotte kapitalistische systeem, alle natuur, dieren, de zwakkere en de gewone burger/werknemer. Alles heeft hier onder te lijden. We moeten hiertegen sterk in opstand komen want we moeten dit gewoon niet meer pikken! De aandeelhouders, de multinationals etc. die lachen zich rot om onze slaafse houding en die gaan gewoon ermee door zolang "wij" dat maar blijven accepteren. Vakbonden wordt wakker en kom voor ons op!!!

Hanne2021
Hanne202130 aug. 2021 - 10:19

De vakbonden moeten dit soort slavenarbeid zoals o.a. bij distributiecentra enz. waar mensen voortdurend hun werktempo opgehoogd krijgen (zie de groene Amsterdammer van vandaag) nooit accepteren en voor de zwakkere in de samenleving veel sterker opkomen omdat de meeste mensen dat zelf niet kunnen of te afhankelijk zijn van zo'n rotbaantje die heel veel onzekerheid bieden en te weinig loon. Zodra je niet mee kan komen vlieg je eruit of als je voor jezelf opkomt!

Ingrid Boon
Ingrid Boon30 aug. 2021 - 10:12

LOGIES, de " rijken" worden rijker,en kunnen zich dus ook MEER permitteren. En kunnen " meer"! Als ik kijk naar mijzelf,ben afgekeurd,ik ben opzoek naar een senioren flat in Zwolle ( woon nu buiten Zwolle) Ben al ruim 2 jaar ingeschreven. Kijk "had" ik een paar miljoen dan had ik géén probleem gehad,maar nu wel. De rijken worden rijker....de wat minder bedeelde en mensen met uitkering,die hebben het zeer zeker niet breed, Sterker nog HEEL moeilijk,om HOEDAN ook voor een woning in aanmerking te komen. Het ZO NIET eerlijk verdeeld in dit land😥

2 Reacties
Donuts
Donuts30 aug. 2021 - 11:32

Je had je ook 10 jaar eerder kunnen inschrijven als woningzoekende, was je nu zo'n beetje aan de beurt geweest. 2 jaar ingeschreven staan is niet 'al' maar 'pas'.

JannieBoe
JannieBoe31 aug. 2021 - 7:53

Sprietje, als u het verhaal van Ingrid Boon goed leest dan ziet u daar het woord 'afgekeurd' staan. Oftewel, er zijn altijd omstandigheden denkbaar dat het leven plotseling anders loopt dan gepland door arbeidsongeschiktheid, verlies van een partner, scheiding of werkeloosheid. Dat kan het inderdaad zo zijn dat nog niet al te lag ingeschreven staat voor een woning. Als je het hele verhaal van de ander niet kent....

Hanne2021
Hanne202130 aug. 2021 - 10:01

Dit zijn de uitwassen van ons walgelijk economisch en kapitalistische systeem. Dit systeem is alleen voor de rijken en geprivilegieerden in de samenleving. De rest mag het uitzoeken en creperen en slavenarbeid verrichten in mini-contracten die geen enkele zekerheid bieden en voor een slavenloon werken. Zo is de situatie! Hopelijk komt hier gauw verbetering in en slaan we de menselijke weg in!

1 Reactie
rinuszwam
rinuszwam30 aug. 2021 - 12:47

Dan zullen we toch NIET meer op de VVD én het CDA moeten STEMMEN !! Daar ligt de oorzaak !! Daar zit het GELD ;en de MACHT !!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!