Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote klanten bezorgd over duurzaamheid Eneco

27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolens kust 930x520
Drie grote klanten van Eneco, NS, KPN en Albert Heijn, hebben in een gezamenlijke brief hun zorg uitgesproken over de mogelijke verkoop van het energiebedrijf. Zij vrezen dat de duurzame koers van Eneco onder een nieuwe eigenaar in gevaar kan komen.

"Groene ommezwaai" moet zo blijven

De topmannen Roger van Boxtel, Eelco Blok en Wouter Kolk wijzen erop dat Nederland nog altijd achterloopt als het gaat om het halen van duurzaamheidsdoelen die in internationaal verband zijn gesteld. Eneco behoort tot de bedrijven die wel werken aan een ,,groene ommezwaai''. Dat moet zo blijven, vinden zij.
Eneco is in handen van 53 Nederlandse gemeenten. Die zijn bezig hun aandeelhouderschap te heroverwegen vanwege de splitsing van het bedrijf in een netwerk- en een leveringsbedrijf. Een meerderheid is voor een verkoop, maar het is nog de vraag of een eventuele koper voldoende aandelen kan krijgen voor volledige zeggenschap.

KNOV herkent signalen niet

De ACM zegt op korte termijn met verschillende betrokkenen in gesprek te gaan. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is daar een van. ,,De KNOV herkent de door de ACM ontvangen signalen niet en is in afwachting van een toelichting door de ACM'', aldus de verloskundigen. ANP

Meer over:

eneco, duurzaamheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!