Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote belangstelling voor WhatsApp-thriller NS

23-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein dubbeldekker 930x520
De belangstelling voor de Nederlandse WhatsApp-thriller waar de NS woensdagochtend gewag van maakte, is zo groot dat alle plekken al zijn vergeven. Aanvankelijk konden zich duizend mensen aanmelden, wat binnen twee uur was gebeurd. Daarop werden nog eens duizend extra plekken gecreëerd, en die waren aan het einde van de ochtend ook weg. Daarmee kunnen mensen zich niet meer aanmelden voor de thriller Ontspoord.
Ontspoord is volgens de NS de eerste Nederlandse WhatsApp-thriller, geschreven door Melle Runderkamp, onder meer bekend van de televisieserie Het Schnitzelparadijs. De eerste berichten verschijnen maandag. In totaal worden ongeveer 210 tekst-, foto- en videoberichten gedeeld. Vrijdagmiddag is de ontknoping.

Ontwikkeld met treinreizigers

Het verhaal draait om Sarah, die na een werkborrel per ongeluk iets ziet wat ze niet had mogen zien en verdwijnt. De vraag is of het haar lukt haar onschuld te bewijzen voor ze wordt gevonden.
De WhatsApp-thriller is ontwikkeld met treinreizigers in het achterhoofd die in de trein vooral hun WhatsApp bekijken, maar iedereen kon zich aanmelden, aldus een woordvoerder van de NS. De vervoerder is niet van plan nog meer plekken te creëren. ,,Het is een eerste proef. Het is leuk dat er zoveel interesse voor is. Mensen die wel een plekje hebben, kunnen de berichten doorsturen, bijvoorbeeld naar een appgroepje’’, zegt ze. De proef was vooral erop gericht om te kijken hoe ,,het zou landen’’, aldus de zegsvrouw. ,,Het is vooral bedoeld om invulling te geven aan de reistijd van mensen.’’ ANP

Meer over:

ns, thriller, whatsapp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!