Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Grote banken nemen IBAN-naamcheck in gebruik

24 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
bankpas internetbankieren betalen overboeken 930 520
Vanaf september vorig jaar zijn het aantal foute overboekingen bij de Rabobank gehalveerd door de invoering van de IBAN-naamcheck. De functie is bedoeld om foute overboekingen en fraude te voorkomen. 

Miljoenen controles uitgevoerd

Bij een online overboeking of een overboeking via de mobiele app, krijgt de gebruiker een melding te zien als naam en rekeningnummer niet matchen. Sinds de invoering van de melding zijn er 350 miljoen controles uitgevoerd.

Andere banken voeren naamcheck in

Andere grote banken willen het systeem van naamcontrole overnemen. Bij de Volksbank (SNS, ASN en Regiobank) kan de consument sinds gisteren gebruik maken van de functie bij de mobiel bankieren-app. Vanaf de zomer wordt het systeem ingevoerd bij onlinebankieren. 
Bij ING krijgt de klant vanaf volgende week de IBAN-naamcheck te zien bij het onlinebankieren. In de zomer volgt dan de introductie bij de mobiele app.
ABN Ambro rolt als laatste de functie uit over beide platformen. Vanaf de zomer krijgen gebruikers zowel online als op de app de naamcontrole te zien. Bron: NOS
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!