Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grootste windpark op zee geopend

08-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_windmolen
Met de opening van Windpark Gemini heeft Nederland maandagmiddag officieel een van 's werelds grootste windparken op zee binnen zijn grenzen. De 150 turbines, die 85 kilometer uit de kust bij Groningen staan, leveren stroom aan 785.000 huishoudens. Het park heeft een oppervlakte van 68 vierkante kilometer.
CO2-reductie
Met de bouw van het windpark, dat al enkele weken operationeel is, is een bedrag van 2,8 miljard euro gemoeid. De energieproductie van het park zorgt voor een CO2-reductie van 1250 miljoen kilo. De officiële opening start maandag om 14.00 uur met toespraken van de bestuursvoorzitters van de vier aandeelhouders: Northland Power, Siemens, Van Oord en HVC. De handeling vindt plaats in Eemshaven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

eline fransen
eline fransen8 mei 2017 - 14:25

Weer 68 vierkante meter minder die gebruikt kunnen worden door vissers, zeilschepen, kleine schepen en lokaal verkeer. (oftewel de uitzonderingen uit het BVA van de verplichting voor het varen door het verkeersscheidingsstelsel) Lekker makkelijk, gezien het voor die groep lastig is bezwaar aan te tekenen. Bij wie moeten ze immers zijn?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!